Shopify - Opsætning af integration

Opdateret over en uge siden

1. Aktivér Shopify Carrier Calculated Shipping på din Shopify-shop (valgfrit)

Visning af leveringsmetoder og pakkeshop-vælger i Shopify checkout er en udvidet funktion i Shipmondo appen, som kræver, at Carrier Calculated Shipping er aktiveret på din Shopify-shop.

Sørg for at Carrier Calculated Shipping er aktiveret inden du installerer Shipmondo appen (punkt 2), hvis du ønsker at benytte Shipmondo appen til at opsætte fragtregler, leveringsmetoder og pakkeshop-vælger.

I linket herunder kan du læse om, hvordan du aktiverer Carrier Calculated Shipping på din Shopify-shop.

NB! Installerer du Shipmondo appen uden at have Carrier Calculated Shipping aktiveret på din Shopify-shop, vil ordreintegrationen stadig fungere (dine ordrer i Shopify vil blive overført til Shipmondo), men man kan ikke få adgang til selve Shipmondo app'en for at oprette leveringsmetoder og hvis der er eksisterende leveringsmetoder i Shipmondo app'en vil de ikke blive vist ved kassen.

Vil du købe en færdig webshopløsning, er Shopify et godt bud med mange plugins. Du kan oprette en Shopify webshop her (affiliate link) og teste løsningen gratis i 14 dage.

2. Installer Shipmondo appen på din Shopify-shop

Installer Shipmondo appen på din Shopify-shop gennem Shopify App Store. Klik på linket herunder og følg instruktionerne for at installere Shipmondo appen.

3. Vælg den korrekte integrationsløsning

Når du har installeret Shipmondo appen, vil nye ordrer fra din shop automatisk blive importeret til din Shipmondo-konto hvert 10. minut. Du finder som udgangspunkt de importerede ordrer du under Forsendelser > Kladder.

Shipmondo har som standard valgt integrationsløsning Overfør til forsendelseskladder, når du installerer Shipmondo appen.

Ønsker du at bruge ordrehåndtering på Shipmondo, kan du redigere opsætningen af din ordreintegration i din Shipmondo-konto under Indstillinger > Integration > Ordre.

NB! Det er vigtigt, at du vælger den rigtige integrationsløsning, som passer til netop din forretning for at få et effektivt setup. Læs om forskellen mellem de to løsninger her.

Send T&T-nummer retur

Denne funktion gør at T&T-nummer bliver sendt tilbage til din shop og gemt på ordren, samt at ordren bliver "fulfilled" på din Shopify-shop. Ved evt. del-levering bliver ordren på Shopify "fulfilled" 100% efter den første leverance, og det er kun det første T&T-nummer, som bliver gemt på ordren i Shopify.

Send leverance e-mail fra shop

Du har mulighed for at tilvælge funktionen Send leverance e-mail fra shop. Funktionen vil sørge for at en Shipping confirmation bliver sendt til kunden fra din Shopify. Indhold af denne besked kan du tilpasse inde på din Shopify admin under Notifications.

Brug overført vægt (Ordrehåndtering)

Benytter du Shipmondo appen med ordrehåndtering i Shipmondo, bliver vægten fra varerne på dine shopordrer automatisk overført til dine ordrer i Shipmondo, såfremt du har angivet vægt på dine varer i Shopify.

Ved at tilvælge funktionen Brug overført vægt (Ordrehåndtering), vil de automatisk overførte vægte blive brugt, når du opretter dine forsendelser i Shipmondo.

Benyt ordrekommentar til leveringsinstruktion

Du har mulighed for at tilvælge funktionen Benyt ordrekommentar til leveringsinstruktion. Funktionen vil sørge for at evt. kommentarer, som dine kunder skriver i checkout, automatisk bliver overført til leveringsinstruktion-feltet, når du opretter dine forsendelser i Shipmondo. Dette bruges særligt ved services der giver transportøren lov til at stille pakken et bestemt sted uden underskrift (f.eks. DepositService ved GLS eller Flexlevering ved PostNord).

4. Opsætning af leveringsmetoder

Du kan opsætte dine leveringsmetoder i Shipmondo appen, hvis du har aktiveret Shopify Carrier Calculated Shipping i punkt 1.

Når du benytter Shipmondo app til opsætning af dine leveringsmetoder får du mulighed for:

• Opsætte leveringsmetode for en vilkårlig transportør

• Liste af nærmeste udleveringssteder beregnet ud fra modtagerens adresse (understøttende transportører Bring, dao, PostNord, GLS, DHL, DB Schenker)

• Fastsætte fragtpris efter fast pris, ordrebeløb eller ordrevægt

• Tilbyde gratis fragt hvis kunden køber over et bestemt beløb

• Styre leveringsmetoder og fragtpriser efter ordrens samlede vægt

• Styre leveringsmetoder og fragtpriser efter postnummer

I linket herunder kan du finde vejledning og se eksempler på opsætning af leveringsmetoder i Shipmondo appen.

NB! Har du ikke aktiveret Shopify Carrier Calculated Shipping, så skal du oprette dine leveringsmetoder gennem Shopify shippping rates.

Læs også om Shipmondo appens begrænsninger her.

Kompatibelt med Shopify Shipping Rates

Shipmondo appen er kompatibel med Shopify shippping rates opsætning. Skulle der være et leveringsland, som du ikke kan opsætte i Shipmondo appen, eller har du f.eks. brug for at opsætte mulighed for at vælge afhentning på din firmaadresse som leveringsmetode, så skal du blot sætte det op i Shopify shipping rates.

Har du problemer med at vist få vist leveringsmetoder eller udleveringssteder i checkout?

Læs mere her.

5. Opret dine forsendelser ud fra importerede ordrer

Læs om hvordan du opretter en forsendelse ud fra en importeret ordre her.