Automatisk udfyldning af tolddokumenter

Har du mange eksportforsendelser? Benyt automatisk told og opret dine eksportforsendelser nemt og hurtigt.

Nicklas Nguyen avatar
Skrevet af Nicklas Nguyen
Opdateret over en uge siden

Når du eksporterer, så er det et krav, at du sørger for at udfylde og vedlægge de nødvendige tolddokumenter for eksportlandet (modtagerlandet).

Tolddokumenter er som regel proforma-/handelsfakturaer. Toldbehandling i modtagerlandet skal bruge disse dokumenter for at kunne verificere indholdet og værdien af din forsendelse.

Sender du med f.eks. PostNord eller DHL Express, bliver du bedt om at udfylde disse dokumenter elektronisk under oprettelse af forsendelsen. Du kan læse mere om hvordan du udfylder de elektroniske dokumenter manuelt her.

Udfyldning af tolddokumenter kan være en tung og tidskrævende proces, særligt når du har mange eksportforsendelser, men med Shipmondo kan du automatisere udfyldning af tolddokumenter og dermed spare tid.

Herunder kan du læse om hvordan du kan få udfyldt tolddokumenter automatisk i Shipmondo (herefter omtales som "automatisk told").

Sådan benytter du automatisk told

Trin 1 - Klargør dine varedata

Første skridt i automatisk told er at sikre, at dine varer i Shipmondo har toldindformation udfyldt (oprindelsesland, indholdsbeskrivelse (på engelsk), tarif, vægt).

Herunder er eksempel på en vare med toldinformation udfyldt:

Den nemmeste måde at kontrollere om dine varer har toldinformation udfyldt på, er at lave en eksport af dine varer i Shipmondo til en Excel-fil. Har du ikke toldinformation på dine varer, kan du udfylde dem i Excel-filen og herefter indlæse den og opdatere dine varer i Shipmondo.

Du kan læse om hvordan du eksportere/importere til Excel-fil, samt opdaterer dine varedata her.

Du kan læse om hvordan du finder og udfylder tarifkoder her.

Trin 2 - Aktiver automatisk told

Nu er du klar til at aktivere automatisk told.

Gå til Indstillinger > Integration > Ordre. Klik på din integration som du ønsker at aktivere automatisk told for.

Sæt flueben på Brug toldinformation fra varer (Ordrehåndtering) og klik på Gem.

Du har nu aktiveret automatisk told.

Fra nu af vil toldinformation, der er angivet på dine varer, blive brugt til udfyldning af de elektroniske tolddokumenter, når du opretter eksportforsendelser for ordrer, der kommer fra denne ordreintegration.

NB! Forsendelsesskabeloner

Når du benytter automatisk told, hvor toldinformation hentes fra dine varer, så vil Shipmondo kun benytte toldkategori (Kategori) på dine forsendelsesskabeloner.

Eventuelt andre angivne toldinformation på forsendelseskabeloner vil blive ignoreret, da de hentes fra dine varer i stedet.