Pluk med digitale plukruter

Pluk med computer, tablet eller mobil. Udnyt de digitale muligheder og få bl.a. vist produktbilleder på skærmen, imens du plukker.

Nicklas Nguyen avatar
Skrevet af Nicklas Nguyen
Opdateret over en uge siden

I Shipmondo findes der 3 forskellige plukløsninger:

• Pluk med digitale plukruter (papirløs pluk)

• Pluk med plukrutesedler

• Pluk med pluksedler

Hvis du ikke kender til forskellene mellem plukløsningerne, anbefaler vi, at du læser vores artikel, der gennemgår løsningerne, så du får valgt den løsning, der passer bedst til din forretning.

I denne vejledning gennemgår vi, hvordan du plukker med digitale plukruter.

Sådan opretter du en digital plukrute

Marker de ordrer, som du gerne vil oprette en plukrute for i ordreoversigten.

I nedenstående eksempel markerer vi 8 ordrer.

Klik på Opret plukrute.

NB! Hvis din primær knap hedder Opret plukruteseddel, så kan du ændre den til Opret plukrute under Indstillinger > Pluk.

Pro-tip: Ønsker du at håndtere bestemte ordrer sammen f.eks. ordrer der har den samme leveringsmetode eller ordrer med det samme varenummer, så kan du benytte ordrefiltrering.

Du bliver nu præsenteret for en plukrute på skærmen.

NB! I vores eksempel har vi brugt en tablet, men der kan også benyttes en computer eller mobiltelefon.

På plukruten kan du se alle varer fra alle 8 ordrer samlet. Plukruten vil blive sorteret efter vareplacering, såfremt den er angivet på varen. Hvis dine varer ikke har placeringskoder, så vil plukruten blive sorteret efter SKU.

Forklaring af indhold på plukrute skærmbilledet

1. Afbryd pluk (evt. plukkede varer vil ikke blive registreret).

2. Afslut pluk.

3. Hvis plukruten kun indeholder én ordre, så vil ordrenummeret fremgå her. Består plukruten af flere ordrer, så vil antallet af ordrer i stedet blive vist.

4. Antallet af varer som er blevet plukket ud af det totale antal for plukruten.

5. Placeringskode på varen på lageret (hvis den er angivet på varen).

6. Antal enheder der skal plukkes.

7. Varens SKU/varenummer.

8. Antal enheder der er blevet plukket.

9. Varenavn.

10. Aktuel vare, der skal plukkes, er i fokus på højre side på plukruten. Når varen/varerne er blevet plukket vil den springe til det næste SKU/varenummer.

Når du benytter plukruter, skal du have plukkasser og eventuelt en hyldevogn (se billeder i næste afsnit).

Pro-tip: Tilføj placeringskoder på dine varer i Shipmondo og arbejd endnu hurtigere og mere effektivt. Se hvordan du gør her.

Sådan plukker du med en plukrute

Trin 1 - Opret en plukrute

Marker de ordrer der skal plukkes og opret en plukrute (se vejledningen foroven).

Plukker du f.eks. 8 ordrer ad gangen, skal du have 8 plukkasser.

Sørg for at nummerere dine plukkasser.

Har du en hyldevogn, kan du nummere vognpladserne i stedet for plukkasserne (se eksempel i billedet herunder).

Trin 2 - Pluk varerne ud fra plukrute

Pluk varerne efter anvisningen på plukruten.

Pluk antallet der står ud for Pluk og tilføj varen/varerne i plukkassen med det korrekte plukkassenummer.

I ovenstående eksempel skal der plukkes 1 styk af varenummer 1MX0 - N (L), der befinder sig på placeringskoden A-03-01-04 på lageret, og varen skal tilføjes til kassenummer #7 på plukvognen.

Bekræft plukket enten ved at scanne stregkoden på varen (det kræver at du har lagt stregkoderne ind på varerne). Har du ikke lagt stregkoder ind, så kan du i stedet klikke på plus-knappen (+) for at opdatere plukket antal.

Klik herefter dit pluk ved at klikke på Bekræft pluk.

Gentag ovenstående indtil alle varerne på plukruten er blevet plukket.

De plukkede varer vil fremgå i bunden af varelisten til på venstre side. Du kan derfor nemt kontrollere dine pluk, hvis du skulle være i tvivl, om du har plukket korrekt.

Pro-tip: Brug scanner til at scanne dine varer for at minimere plukfejl (ordretjek).

Se en demo her:

Læs mere om ordretjek og brug af scanner her, og hvordan du bruger håndholdt terminal her.

Trin 3 - Afslut pluk

Når den sidste vare er blevet plukket, vil du spurgt om, du ønsker at afslutte plukruten.

Vælger du Ja, bliver der oprettet leverancer på dine ordrer ud fra de plukkede varer, og forsendelser til ordrerne vil blive bestilt.

På de oprettede pakkelabels, vil kassenummer fremgå, så du nemt kan se hvilken pakkelabel hører til hvilken kasse/ordre.

Pro-tip: Du kan selv bestemme hvilken massehandling, der skal ske for dine ordrer, når du afslutter et pluk. F.eks. kan du opsætte, at der skal oprettes leverancer, bestilles forsendelser, udskrive pakkelabels og hæve penge på dine ordrer. Du finder indstillingsmuligheder under Afslut pluk under dine Pluk indstillinger.

Har du ikke indstillet automatisk bestilling af forsendelser ved afslut pluk, så finder du de plukkede ordrer under fanen Alle på din ordreoversigt med status "Pakket".

Du kan herefter masseafslutte dine ordrer ved at markere ordrerne og vælge den ønsket massehandling i dropdown ved pilen til højre for knappen Opret plukrute.

Ønsker du at afslutte dine ordrer enkeltvis, så kan du læse om hvordan du opretter en leverance og forsendelse, samt afslutte en ordre under trin 3 i denne vejledning.

Tips og tricks

I linket herunder har vi samlet en række hurtige tips og tricks til dig, så du kan øge din effektivitet yderligere i forbindelse med pluk og pak processen.