Pluk og pak
Ordretjek: Scanning af varer ved pluk

Scan stregkoden på varen, når der plukkes og minimer plukfejl.

Nicklas Nguyen avatar
Skrevet af Nicklas Nguyen
Opdateret over en uge siden

Benytter du digitale plukruter, så har du mulighed at bekræfte dine varepluk ved brug af scanner. Med scanning af varer sikrer du, at de rigtige varer bliver plukket, og pakke- og plukfejl minimeres. Scaningen fungerer derved som et ordretjek.

Pro-tip: Hvis dine varer ikke har stregkoder fra producenten, og du ikke vil bruge tid på at sætte stregkode labels på dine varer, så er en anden mulighed at du sætter stregkode labels på dine hyldepladser på lageret i stedet og bekræfter dine varepluk ved at scanne hyldepladsernes stregkoder.

Sådan virker ordretjek

Når du scanner stregkoden på varen der skal plukkes, så øges antallet med en enhed pr. scanning.

Når du har scannet alle enheder, der skal plukkes for en vare, så vil plukket blive bekræftet og du kan fortsætte til næste vare i din plukrute.

Se en demo her:

Scanner du en anden vare end den der skal plukkes, så vil der komme en fejlbesked frem på skærmen.

Eksempel på hhv. tablet og mobil:

Sådan kommer du i gang

Først og fremmest skal du sørge for, at stregkoder er lagt ind på dine varer i Shipmondo. Læs om hvordan du opdaterer dine varer her.

Dernæst skal du have fat i en håndscanner. Du kan finde en oversigt over håndscannere, som er testet med Shipmondo her.

Alternativ til håndscanner kan du bruge kameraet på din mobile enhed (mobil/tablet). For at bruge kameraet som scanner skal du aktivere under menuen Indstillinger > Pluk.

Indstilling af håndscanner

Vælger du at benytte en håndscanner (i stedet for kamera), så skal håndscanneren indstilles til at køre HID mode.

Du kan læse mere om indstilling af håndscanner i linket herunder.