Shipmondo Returportal
Opsætning af Returportal - Basis

Opret en returside med eget logo og identitet. Gør det let for dine kunder at hente retursedler, bestille returfragt og returnere varer.

Tea Krestine Johansen avatar
Skrevet af Tea Krestine Johansen
Opdateret over en uge siden

Opret en returportal med eget logo og identitet. Med en returportal kan dine kunder let hente retursedler, bestille returfragt og returnere varer til dig.

I Shipmondo tilbyder vi to forskellige typer af returportaler. Kender du ikke til forskellen, anbefaler vi, at du læser vores artikel, der gennemgår mulighederne med de to typer, så du vælger den, der passer bedst til din forretning.

I denne vejledning gennemgår vi, hvordan du opsætter Shipmondo Returportal af typen basis, der ikke knytter sig til din ordrehåndtering.

Du kan selv bestemme prisen på din returfragt. Du kan også vælge at tilbyde dine kunder gratis retur.

Sådan opsætter du din Returportal - Basis

Gå til Indstillinger > Returportal.

Klik på Plus (+) knappen i nederste højre hjørne for at oprette en ny returportal.

Generelt:

Følg instruktionerne på skærmen for at opsætte din returportal. Vælg Basis som type og vælg Afsenderland og Sprog.

Tilføj dit ønskede portalnavn, der vil danne dit returportal link.

Du kan opsætte en valgfri godkendelsestekst, som din kunde skal acceptere for at kunne returnere.

Du kan også vedhæfte en returseddel, som dine kunder skal printe, udfylde og lægge ved, når de sender en pakke retur til dig.

Klik Aktiver returportal og derefter Opret og fortsæt.

Firma:

Udfyld herefter dine firmaoplysninger, som skal bruges som din returadresse.

Personliggør din returportal og upload her dit logo til returportalen.

Maksimale mål for firmalogo:

Bredde: 320 px

Højde: 80 px

Tekst:

Under fanen Tekst kan du skrive en overskrift til din returportal og den indledende tekst på den første side af returportalen.

Returmetoder:

Du kan opsætte én eller flere returmetoder og tilbyde dine kunder flere måder, hvorpå de kan returnere deres varer til dig.

Du bestemmer prisen på din returfragt pr. returmetode, uanset om du bruger Shipmondos fragtaftaler eller dine egne fragtaftaler. Du kan også vælge at tilbyde dine kunder gratis retur.

Klik på Tilføj for at oprette en returmetode.

Udfyld et Navn på din returmetode, der vil fremgå på din returportal.

Du kan tilføje en Beskrivelse, der beskriver din returmetode. Det kunne eksempelvis være, hvor pakken skal indleveres, forventet leveringstid eller andet, som du finder relevant ift. returmetoden.

Vælg eller opret en Forsendelsesskabelon for at knytte den til din returmetode. Skabelonen bruges for at definere hvilken transportør og produkt, der skal benyttes på din returmetode, samt om returpakken skal sendes til din firmaadresse eller et udleveringssted.

Vil du tilbyde, at kunden kan aflevere returpakken fysisk på din adresse, så anbefaler vi, at du opretter en ny forsendelsesskabelon og vælger Indleveringslabel, som dit produkt.

NB! Vi anbefaler, at du opretter en ny forsendelsesskabelon, som kun bliver brugt til din returportal, da forsendelsesskabelonen til returportalen ofte har brug for en anden opsætning end forsendelsesskabeloner for udgående forsendelser. Det vil derfor gøre det nemmere for dig at vedligeholde dine skabeloner, og du minimerer samtidig risikoen for at lave fejl i din opsætning.

Find oversigt over transportører, lande og produkter der understøttes på returportalen her.

Herefter kan du sætte en fast pris for din returfragt med denne returmetode under Pris ekskl. moms og vælg din ønskede valuta (DKK, NOK, SEK, EUR, GBP).

Ønsker du, at returfragten med denne returmetode skal være gratis for din kunde, så angiv 0 under Pris.

Sæt flueben i Tilbyd MobilePay, hvis du vil give dine kunder mulighed for at betale med MobilePay.

Klik Opret.

Du kan sortere og tilpasse rækkefølgen på dine returmetoder, som afspejles på din returportal, ved at trække og slippe hver linje på oversigten under Returmetoder.

Afregning og udbetaling

Shipmondo Returportal er som udgangspunkt gratis for dig som Shipmondo-kunde at benytte, undtagelsesvis når du bruger returportalen med egen fragtaftale og tager imod betaling for returfragten hos dine kunder.

Når du tager betaling på din returportal og bruger din egen fragtaftale, så indbetaler vi dine kunders betalinger på din Shipmondo-saldo. Shipmondo opkræver en transaktionspris for hver indbetaling. Læs mere om priser, afregning og udbetaling her.

Når du har oprettet dine ønskede returmetoder, er din returportal klar.

Linket til din returportal finder du under fanen Generelt > Ønsket portalnavn.

Ønsker du at teste flowet igennem?

Du kan bruge testvisning-funktionen og se, hvordan det ser ud for dine kunder. I testvisningen er det muligt at gennemføre et test køb af en returlabel, uden at der bliver trukket penge fra betalingskortet.

Testvisning åbnes ved at klikke på knappen under Mere i oversigten over dine returportaler.

Henvis dine kunder til din returportal

Du kan henvise dine kunder til din returportal under dine handelsbetingelser eller fra en særskilt returside på din hjemmeside eller webshop.

Du kan henvise til eller indlejre din returportal på din hjemmeside på tre måder. Læs mere om visningsmetoder af din returportal.