Egen fragtaftale
Aktivering af egne fragtaftaler

Har du forhandlet egne fragtaftaler hos dine transportører, kan du få dem aktiveret på din konto.

Nicklas Nguyen avatar
Skrevet af Nicklas Nguyen
Opdateret over en uge siden

Med Shipmondo kan du samle alle dine fragtaftaler et sted.

Har du forhandlet egne fragtaftaler hos dine transportører, kan du få dem aktiveret på din Shipmondo-konto.

Du kan, som bruger på Shipmondo, helt selv vælge om du vil bruge Shipmondos fragtaftaler, eller om du ønsker at booke fragt på din egen, direkte fragtaftale med en bestemt transportør.

Det ene udelukker ikke det andet, og får du opsat én eller flere egne fragtaftaler, vil du fortsat kunne benytte Shipmondos fragtaftaler, med samme eller andre transportører.

Sådan gør du

1. Du skal starte med at logge ind på din Shipmondo-konto og gå til Indstillinger > Egne fragtaftaler.

Klik på Plus-knappen (+), nederst til højre.

NB! Formularen er dynamisk, som betyder at udseendet og felter kan variere, afhængig af hvilken transportør der ønskes opsat aftale for.

2. Udfyld formularen for at give Shipmondo de nødvendige oplysninger om din fragtaftale. Alle felter i formularen skal udfyldes.

Firma

Som standard er firmaoplysninger allerede udfyldt på baggrund af de firmaoplysninger der er angivet ved oprettelse af kontoen.

Det er vigtigt at du udfylder/korrigerer til de firmaoplysninger som selve aftalen med transportøren er indgået med, så transportøren kan genkende firmaet når vi kontakter dem for bekræftelse.

Transportør

Her udfylder du oplysninger der vedrører din aftale med den konkrete transportør.

Transportør

Den transportør som aftalen er indgået med, og som skal bruges på Shipmondo.

Jeg ønsker at benytte denne aftale til at sende til følgende lande

Lande, som du forventer at sende til på denne aftale.

Denne fragtaftale benyttes også med andre fragtløsninger

Nogle transportører skal gøres obs. på om kundenummer/stregkode nummerserier skal bruges på flere forskellige booking systemer.

Div. aftaleoplysninger (f. eks. Brugernavn/Password, Kundenummer, MISKOS nr., Place ID, JWT-token, Access Key, API key...)

Disse kan variere fra transportør til transportør og vi kalder dem det samme som transportøren gør. Hvis du er i tvivl om hvor du finder dem, tag kontakt til din kontakt person hos transportøren og undersøg nærmere.

Produkter

Her udfylder du hvilke transportørprodukter og services, du ønsker at booke/bruge på din Shipmondo-konto.

NB! Nogle transportører vil afvise at du kan booke til de lande/produkter, der ikke er en del af din fragtaftaler, mens andre vil håndtere forsendelsen og fakturere for listepriser, hvis du booker udenfor din aftale.

Hvis du er i tvivl hvilke lande/produkter du skal vælge, skal du enten prøve at kigge på din aftale og prislisten fra transportøren, eller kontakte din kontaktperson ved transportøren og undersøge nærmere. Listen over tilgængelige lande kan udvides efter behov og uden en mereomkostning. Du skal bare sende os en besked gennem din shipmondo konto, under Hjælp > Kontakt eller en email til support@shipmondo.com.

Betaling

Opsætning af egen fragtaftale koster 500,00 DKK ekskl. moms pr. aftale pr. konto. Du kan finde mere info om priser ved brug af egen fragtaftale på vores hjemmeside.

Kvittering

Din anmodning om opsætning af din egen, direkte fragtaftale er hermed gennemført!

Du kan hente din kvittering for betaling under Forbrug > Fakturaer, ved direkte betaling. Ved brug af saldobetaling vil denne transaktion fremstå på din månedlig faktura.

Jeg har udfyldt anmodningen, hvad sker der nu?

Så snart vi har modtaget din anmodning, får vores fragtafdeling besked om det og sætter opsætning/oprettelse i gang. Fragtafdelingen kontakter den pågældende transportør, hvor der igennem dialog udveksles teknisk information om jeres fragtaftale således, at den kan benyttes på Shipmondo platformen.

Opsætningen tager typisk mellem 1-2 hverdage, men kan, afhængigt af hvor hurtig transportør er til at svare, tage kortere tid også.

Når aftalen er blevet opsat og gjort tilgængelig på din Shipmondo-konto, vil der blive sendt besked herom via e-mail til den mailadresse som kontoen er oprettet med.

Min aftale er klar til brug, hvad gør jeg nu?

Når du har fået besked om at din fragtaftale er klar til brug på din Shipmondo-konto, er det vigtigt, at du husker at opdatere/tilpasse dine forsendelsesskabeloner, så du fremadrettet kommer til at booke fragt på jeres egen, direkte, aftale med transportøren, fremfor Shipmondos fragtaftale.

Dette sker ikke automatisk.

Se hvordan du nemt opdaterer dine forsendelsesskabeloner her:

NB! Sender du med GLS og benytter både Shipmondo fragtaftale og din egen fragtaftale, så skal du være opmærksom på, at GLS forsendelser oprettet igennem Shipmondos fragtaftale ikke bliver afhentet, men skal indleveres i den nærmeste GLS PakkeShop.

Se en oversigt over de transportører, som vi understøtter her.

Tag: MISKOS