Forsendelsesskabeloner

Opret nemmere og hurtigere forsendelser med forsendelsesskabeloner.

Nicklas Nguyen avatar
Skrevet af Nicklas Nguyen
Opdateret over en uge siden

Forsendelsesskabeloner (herefter skabeloner) hjælper med at gøre det nemmere og hurtigere for dig at oprette forsendelser i Shipmondo og er helt central ift. at automatisere dine arbejdsgange i Shipmondo.

Med skabeloner opsat på din Shipmondo-konto slipper du for manuel indtastning af de samme oplysninger hver gang, du skal oprette en forsendelse.

Du opsætter en skabelon under menupunktet Forsendelser > Skabeloner på din Shipmondo-konto.

På skabelonen kan du bl.a. udfylde:

• Transportør

• Fragtprodukt

• Fragtaftalen der skal benyttes

• Antal pakker i en forsendelse

• Vægtklasser

• Tilvalg og services

Vi har præ-oprettet en række skabeloner på din Shipmondo-konto, som du nemt kan justere til, eller du kan oprette flere efter behov. Du kan oprette alle de skabeloner, du har brug for.

Vigtigt: Skabeloner skal ej forveksles med leveringsmetoder på din webshop, da leveringsmetoder angiver, hvilken metode, pakken skal leveres på.

En forsendelsesskabelon indeholder forsendelsesinformation om pakken – herunder også leveringsmetode.

Skabeloner bruges derfor kun i Shipmondo og vil ikke dukke op som leveringsmetode på din shop.

Hvornår bruger jeg skabeloner?

Du kan bruge skabeloner flere steder i Shipmondo, f.eks. på din ordreintegration eller din returportal. Du kan også bruge skabeloner, når/hvis du opretter manuelle forsendelser.

Lad os vise dig et eksempel.

På skærmbilledet herunder kan du se en opsat skabelon med PostNord MyPack Collect, der er sat op til at bestille én pakke i vægtintervallet 5-10 kg.

Sender du f.eks. cykler, hvor en forsendelse består af eksempelvis to pakker, så kan du tilføje to pakker under Pakke(r) på din skabelon.

Når du bruger skabelonen, vil der hver gang blive oprettet to pakkelabels til forsendelsen.

Foretrukken skabelon

Anvender du ofte en bestemt transportør eller fragtprodukt, kan du markere en skabelon som Foretrukken.

På den måde vil den altid blive brugt til dine fremtidige forsendelser samt de steder, hvor der mangler opsætning af en skabelon.

Afkryds blot boksen “Foretrukken skabelon”, når du opretter eller redigerer en skabelon.

Det er særlig smart at opsætte en foretrukken skabelon, hvis du opretter forsendelser manuelt, da det sparer dig for at skulle vælge den samme transportør, det samme produkt eller de samme services hver gang.

Automatiser din tolddeklaration

Sender du til et land, der kræver udfyldelse af tolddeklaration, så kan du præudfylde dine toldoplysninger på skabelonen.

På den måde kan du automatisere tolddeklaration og oprettelse af proformafaktura til dine forsendelser.

Toldformularen til indtastning af toldoplysninger vil automatisk komme frem på skabelonen, når du vælger en kombination af transportør, afsender- og modtagerland, hvor tolddeklaration er påkrævet og Shipmondo understøtter det.

Se et eksempel herunder på en skabelon for en forsendelse fra Danmark til USA med DHL Express.

Tags: præudfyldning, automatisk tolddeklaration, tarif, proformafaktura