Import og eksport
Håndtering af følgedokumenter for bulk forsendelser

Sådan håndterer du følgedokumenter ved bulk forsendelser hos Bring og PostNord.

Jelena Hansen avatar
Skrevet af Jelena Hansen
Opdateret over en uge siden

Sender du bulk forsendelser med Bring og PostNord, skal du også sørge for at printe og forsyne forsendelsen med:

• bulk waybill

• routing label

• samlefaktura (ved forsendelser udenfor EU)

Sådan håndterer du bulk dokumenter

1. Åbn bulk waybill ved at gå ind under Forsendelser > Dokumenter > Bulk waybill.

Klik på Plus-knappen (+), nederst til højre.

2. Udfyld afsender, modtager og transportør aftale og klik på Opret.

3. Der er nu en åben waybill på din Shipmondo-konto, og nu kan du komme i gang med at oprette dine bulk forsendelser med den ønskede transportør.

• PostNord: Servicen Samsending skal være valgt til ved booking af dine PostNord bulk forsendelser, ellers vil de blive opfattet som enkeltforsendelser. Du kan automatisere denne process ved at tilvælge servicen på de relevante forsendelsesskabeloner.

• Bring: Der er to typer produkter ved Bring, bulk produkter og produkter der både kan sendes som bulk- og enkeltforsendelser.

• Bulk produkter tilføjes automatisk til en bulk waybill (f.eks. PickUp Parcel Bulk).

• Ved booking af Home Delivery Parcel, skal servicen Bulksplit være valgt til, hvis den skal tilføjes til en bulk waybill, ellers vil den blive opfattet som enkeltforsendelse.

NB! Til forsendelser udenfor EU, er det påkrævet at udfylde toldinformationer ved booking. Når forsendelsen er booket vil du dog ikke få nogen faktura, da toldinformationerne bruges til at danne en samlefaktura for hele bulk waybill.

4. Når du er færdig med oprettelse af alle de bulk forsendelser, der skal være en del af den samme bulk waybill, skal den lukkes.

Klik på den åbne waybill, som du ønsker at lukke og udskrive bulkdokumenter for.

Her kan du se hvor mange pakker og af hvilken type der er blevet tilknyttet den pågældende waybill.

5. For at routing labels kan oprettes korrekt, skal du sørge for at udfylde hvor mange og hvilke bulk forsendelser, der er på hvilken palle.

Betydning af Antal varierer afhængigt af den valgte Type:

• Pakke: Her betyder Antal antallet af pakker på pallen og hver linje svarer derfor til én palle.

• Palle: Her betyder Antal antallet af paller og bruges, hvis selve forsendelsen er en palle. En linje kan derfor svare til flere paller.

Klik på Afslut.

6. Klik på knappen med de tre prikker, ud for den pågældende waybill og hent og udskriv dine bulk følgedokumenter.