Værktøjer til produktivitet
Import af CSV og Excel filer til adressebog

Importér CSV og Excel filer med dine kontakter og gem adresser i din adressebog.

Tea Krestine Johansen avatar
Skrevet af Tea Krestine Johansen
Opdateret over en uge siden

Du kan importere CSV og Excel filer med adresser og kontaktinformationer på dine kunder, leverandører og partnere i din adressebog. Gem faste modtagere og opret hurtigt forsendelser.

Læs mere om adressebogen.

Introduktion

Upload flere adresser og kontakter til din adressebog på én gang ved importere en CSV- eller Excel fil.

Herunder er et eksempel på en CSV og Excel fil.

Du kan hente filerne til din egen computer og bruge dem som skabelon til at udfylde med dine adresser.

Det er lettest at arbejde med Excel filen, hvorfor vi anbefaler dig at bruge den, hvis du har Excel installeret på din computer.

CSV fil

Eksempel på indholdet i en CSV fil med 1 adresselinje:

navn,adresse,postnr,by,land,email,mobil,ordre_id
"Lene Hansen","Hvilehøjvej 25",5220,"Odense SØ",DK,test@test.dk,12345678,1337

Hent CSV fil her.

Excel fil

Eksempel på en Excel fil, som er udfyldt med 1 adresselinje:

Hent Excel filen her.

Sådan gør du

Fremgangsmåden for import er den samme for CSV og Excel filer.

I gennemgangen herunder benytter vi CSV filen.

1. Upload fil

Gå til Forsendelser > Adressebog > klik på knappen med de tre prikker nederst til højre.

Fil: Her vælges den lokale fil på din computer.

Tegnsæt (kun krævet ved CSV): Her vælges det tegnsæt som filen har. Tegnsættet afhænger af hvilket program, der er benyttet til at generere filen. Hvis du er i tvivl, så kan du prøve dig frem. I vores CSV fil vælger vi "UTF-8".

Separator (kun krævet ved CSV): Her vælges hvordan data i filen er separeret. I vores CSV fil vælges komma ",".

Feltoverskrifter: Her vælges om den første linje er en overskriftslinje. Det vil sige, om første linje indeholder en beskrivelse af felterne. I vores CSV fil er første linje feltoverskrifter.

Når valgene er gjort, trykkes der Næste.

2. Opsætning af felter

Du ser nu nedenstående vindue med alle de felter som, du har mulighed for at udfylde i systemet ud fra din importerede fil.

Ud fra hvert felt er der en dropdown-boks samt et tekstfelt. I dropdown-boksen vises de felter, som er indlæst fra filen.

Det er muligt at gemme opsætningen til senere brug. Det vil sige, hvis du en anden gang skal importere en fil med samme format, så kan du genbruge opsætningen. Opsætningen gemmes ved at trykke Gemte opsætninger > Gem opsætning.

Når opsætningen er færdig, trykkes der Næste.

3. Import af kladder

Systemet vil nu gå i gang med at importere filen og præsentere dig for en kvittering, når den er færdig.

4. Oprettelse af forsendelse ud fra adressebogen

De importerede adresser kan nu findes under Forsendelser > Adressebog.

Du kan nu oprette en forsendelse direkte fra din adressebog eller hente en modtageradresse, når du opretter en ny forsendelse. Se mere i vores guide til adressebogen.