Varer
Opsætning af brugerdefinerede tilknytninger af varefelter

Bestem selv hvilke felter på din webshop, som data skal hentes fra, når Shipmondo importerer dine varer.

Mads Munch Christensen avatar
Skrevet af Mads Munch Christensen
Opdateret over en uge siden

Når du benytter Shipmondo Ordrehåndtering, importerer vi løbende dine varer fra din webshop og opretter dem i Shipmondo.

En vare i Shipmondo har følgende data-felter:

• SKU

• Navn

• Variantkode

• Stregkode

• Placering

• Billede

• Valuta

• Salgspris

• Virtuel

• Kan ikke refunderes

• Oprindelsesland

• Indhold

• Tarif

• Vægt

Når du opsætter en ordreintegration, så henter vi data fra nogle standard-felter fra din webshop.

Du har dog mulighed for selv at bestemme/overstyre, hvilke felter på din webshop data skal hentes fra, når Shipmondo importerer dine varer.

Vi understøtter også hentning af data fra meta-felter (også kaldet custom-felter) på webshoppen. Metadata-felter bliver ofte brugt af tredjepart plugins/apps til at gemme data.

Det kan eksempelvis kan være, at du bruger et plugin/app til at registrere stregkoder på dine varer eller til lagerstyring på din webshop, og du gerne vil have de registrerede stregkoder eller vareplaceringer overført til pak og pluk i Shipmondo.

Dette er blot nogle eksempler. Vores løsning er dynamisk og fleksibel, og vi understøtter, at du kan hente data fra både produkter og ordrelinjer på din webshop.

I denne vejledning gennemgår vi, hvordan du opsætter brugerdefinerede tilknytninger af varefelter.

NB! Denne vejledning forudsætter teknisk indsigt, herunder viden om API og JSON datastruktur.

Sådan gør du

Gå til Indstillinger > Integration > Ordre og klik på ordreintegrationen, som du ønsker at opsætte brugerdefinerede tilknytninger af varefelter for.

Gå til fanen Varer og tilvælg "Benyt brugerdefineret tilknytning".

Her ser du vare-felter, hvor du kan opsætte brugerdefinerede tilknytninger til data-felter på din webshop.

For hvert felt kan du vælge et endpoint i dropdown og angive en værdi.

Valg af endpoint

I dropdown kan du vælge det endpoint på din webshop, som den brugerdefineret tilknytning skal tage udgangspunkt i.

Der er følgende muligheder:

Endpoint

Beskrivelse

Produkt

Data stammer fra webshoppens produkt-API.

Hvis der er opdeling mellem variant og hovedprodukt på webshopsystemet, har variant præcedens.

Ordrelinje

Data stammer fra webshoppens ordre-API.

Metadata

Data er et array af metadata fra Shopifys metafield-API.

NB! Dette endpoint kan kun bruges for Shopify-shops.

Angivelse af sti

I feltet værdi skal du angive stien til nøglen i JSON-objektet/-svaret fra webshoppens API, hvor data skal hentes fra.

Der er tre regler/scenarier, som du skal være opmærksom på, når du angiver stien.

For at støtte forklaringen, er der til højre i tabellen angivet eksempler, der tager udgangspunkt i JSON-objektet, som du finder efter tabellen.

Regler/scenarier

Eksempel

Hvis der skal peges på en værdi, som ligger i roden af objektet, så skal nøglen til den property angives.

Ønske:

Du ønsker at overskrive feltet for SKU i Shipmondo med data fra feltet “model” fra dit produkt på din webshop.

Løsning:

Du vælger "Produkt" i feltet endpoint og du skriver “model” i feltet værdi.

Hvis der skal peges på en værdi, som befinder sig i et indlejret objekt, så skal stien til den property angives.

Der skal benyttes punktum (.) til at indikere, at der er tale om et indlejret objekt.

Ønske:

Du ønsker at overskrive feltet for Placering i Shipmondo med data fra feltet "section" fra dit produkt på din webshop.

Løsning:

Du vælger "Produkt" i feltet endpoint og du skriver “stock_location.section” i feltet værdi.

Hvis værdien er indeholdt i et array af objekter, angives en nøgle og en tilhørende værdi fra arrayet, efterfulgt af destinationsnøglen.

NB! Hvis dit webshopsystem er fra team.blue skal eventuelt item-array ikke angives.

Ønske:

Du ønsker at overskrive feltet for Stregkode i Shipmondo med data fra feltet "value" under "custom_barcode".

Løsning:

Du vælger "Produkt" i feltet endpoint og du skriver “custom_attributes.attribute_code.custom_barcode.value” i feltet værdi.

JSON-objekt eksempel

JSON-objekt i eksemplerne, der er gennemgået foroven.

"id": 12,

"name": "Playstation 4",

"is_enabled" :true,

"allow_no_stock": false,

"is_shippable": true,

"model": "ITM-A1231",

"custom_attributes": [

"attribute_code": "image",

"value": null

"attribute_code": "custom_barcode",

"value": "A0-A0-A0"

"attribute_code": "options_container",

"value": "container2"

"stock_location": {

"section": "A0-A1-A2"

Opsætning af brugerdefinerede tilknytninger eksempel

Angivelse af sti i eksemplerne der er gennemgået foroven.