Følgende beskriver hvad du som afsender skal gøre, hvis en af dine pakker enten bliver væk eller beskadiget under transporten.

Anmeldelsen sker til Shipmondo kundeservice. Send nedenstående dokumentation til kundeservice@shipmondo.com.

Hvis det drejer sig om bortkomst af en pakke, skal du oplyse:

• Pakke nr.
  • Beskrivelse af indholdet i pakken
  • Kopi af salgsfaktura for pakkens indhold
  • Kopi af købsfaktura for pakkens indhold (indkøbspris for varen/varer ekskl. moms)
  • Kopi af PostNord’s underskrift for overdragelse af pakken (indleveringskvittering, hvis denne haves)

OBS: Jf. PostNord's generelle vilkår, skal anmeldelse ske senest 6 måneder efter afsendelse af pakken. PostNord har 30 dage til at lokalisere en national forsendelse og 60 dage til en eksport forsendelse.

Hvis det drejer sig om en beskadiget forsendelse, skal du oplyse:

• Pakke nr.
  • Beskrivelse af den/de beskadigede varer
  • Er der andre varer i pakken, der ikke er beskadigede?
  • Er der PostNord tape på pakken?
  • Kopi af salgsfaktura for pakkens indhold
  • Kopi af købsfaktura/anden dokumentation for kostpris på de beskadigede varer (indkøbspris for varen/varer ekskl. moms)
  • Foto af pakken, emballagen samt de beskadigede varer

OBS: Jf. PostNord's generelle vilkår, skal anmeldelse ske (1) straks / inden for 24 timer ved en synlig skade eller (2) inden for 5 arbejdsdage ved ikke-synlig skade fra modtagelse af pakken.

PostNord skal have billeder af emballagen. Hvis PostNord vurderer det nødvendigt, hentes pakken inkl. emballage retur til PostNord's sorteringscenter. Her besigtiger PostNord pakken og vurderer skaden. Pakken skal derfor stå klar til afhentning, i oprindelige emballage og med oprindeligt kassefyld på modtager adressen. Man må ikke lade andre transportere pakken, før reklamationssagen er afgjort.

Vælger PostNord at udbetale erstatning for din forsendelse, så vil udbetalingen ske til Shipmondo, som vi herefter vil overføre til dig. Du vil derfor, når PostNord har godkendt erstatningen få besked fra vores kundeservice og blive bedt om at oplyse registrerings- og konto nr. for udbetaling af erstatning.

Har du tilkøbt ekstra pakkeforsikring skal du oplyse det i forbindelse med din anmeldelse til os.

Hvis forsendelsen bliver fundet

Hvis forsendelsen bliver fundet efter udbetalingen af erstatningen er sket, vil PostNord returnere forsendelsen til afsender, og erstatningsbeløbet vil blive trukket retur.

Opkrævningen vil ske gennem Shipmondo-kontoen.