Printer og udskrifter
Labelformater og udskriftsmuligheder

Sådan vælger du det rigtige labelformat og printeropsætning.

Nicklas Nguyen avatar
Skrevet af Nicklas Nguyen
Opdateret over en uge siden

Her kan du læse om hvordan du vælger det rigtige labelformat og printeropsætning, så du får et effektivt setup.

Pakkelabel størrelser

Når du bruger Shipmondo kan du kan vælge mellem følgende pakkelabel størrelserne:

• A4

• 10×19 cm

Alle pakkelabels kan hentes i digital form som enten en PDF-fil eller et PNG-billede, hvilket gør, at du let kan vedhæfte dem i f.eks. e-mails.

Udskrivningsmuligheder

Udskrivning gennem webbrowserens printer-dialogboks (PDF)

En pakkelabel i PDF kan gennem webbrowserens printer-dialogboks udskrives til en printer, der er tilkoblet den pågældende computer.

Udskriver du gennem webbrowserens printer-dialogboks, så kan du opsætte papirstørrelse/-format under Indstillinger > Udskriv > PDF indstillinger.

Udskrivning direkte på printer

Shipmondo understøtter også mulighed for at tilføje en printer til sin Shipmondo-konto og dermed kunne udskrive direkte og automatisk.

Dette anbefales hvis man har mange forsendelser, eller hvis man ønsker at kunne udskrive sine pakkelabels hurtigt og effektivt.

Shipmondo understøtter underskrivning på:

• En almindelig A4-printer.

• En vilkårlig labelprinter, der understøtter labelstørrelsen 10×19 cm.

• en Zebra printer gennem det populære ZPL-format.

Vælger du denne løsningen, opsætter du papirstørrelse/-format under Indstillinger > Udskriv > Printere.

Formater

A4-format

Benytter du en almindelig A4-printer, så skal du sætte pakkelabel størrelse til A4

Pakkelabelen vil i dette format fylde en halv side af A4-arket.

Når du har udskrevet en pakkelabel kan du folde den på midten og påklæbe den din forsendelse med tape - eller du kan putte den i en forsendelseslomme, som klistres på din forsendelse.

Du kan hente et PDF eksempel på en PostNord-pakkelabel i A4-størrelse her.

10x19 cm

Benytter du en labelprinter, der understøtter pakkelabel størrelsen 10×19 cm, så skal du sætte pakkelabel størrelse til 10×19 cm.

Du kan hente et PDF eksempel på en test label i størrelse 10×19 cm her: PostNord, GLS, Bring, Bring Norge (Pakke i postkassen), dao, DHL Express, DHL Freight eller Danske Fragtmænd.

ZPL-format (Zebra labelprintere)

Benytter du en Zebra printer, som f.eks. en Zebra GK420D, så understøtter vi det populære ZPL-format.

Det anbefales at bruge ZPL-formattet, hvis du har mange forsendelser og ønsker hurtig og effektiv udskriftsløsning.

For at bruge ZPL-formatet skal du have installeret Shipmondo Printklient og tilføjet din Zebra-printer til din Shipmondo-konto. Se hvordan du gør her.