Printer og udskrifter
Vejledning til installation af Shipmondo Printklient

Få fuld udbytte af Shipmondo med Shipmondos Printklient (understøtter både Mac og Windows).

Mikkel Otte Pedersen avatar
Skrevet af Mikkel Otte Pedersen
Opdateret over en uge siden

Ønsker du at få fuld udbytte af Shipmondo, så anbefaler vi, at du installerer Shipmondos Printklient.

Når Printklienten er installeret på din computer, lægger den sig i baggrunden og kommunikerer med din Shipmondo-konto, og du får adgang til en række udvidet printmuligheder, fil-integration m.m.:

• Du kan udskrive pakkelabels hurtigere, da du ikke skal åbne webbrowserens print-dialogboks. Læs mere her.

• Du kan tilslutte et ubegrænset antal printere til din Shipmondo-konto. Læs mere her.

• Du kan opsætte, så pakkelabels automatisk bliver udskrevet straks efter bestilling. Læs mere her.

• Benytter du vores offentligt API, så kan du fra din 3. parts applikation styre hvilken printer, dine pakkelabels skal udskrives på. Læs mere her.

• Du har mulighed for at lave Fil-integration med Shipmondo. Læs mere her.

Understøttelse

Shipmondos Printklient understøtter både Mac og Windows, og fungerer med de fleste printere (både almindelig A4- og labelprintere).

Er du på udkig efter en labelprinter, så kan du finde en oversigt over printere, som vi anbefaler og links til forhandlere her.

NB! Bruger du Mac er det krav, at printeren, som benyttes med Shipmondos Printklient understøtter printprotokollen CUPS.

Det gør de fleste printere heldigvis, men der er enkelte som ikke gør.

Installér Shipmondos Printklient – 5 simple trin

1. Installér Printklienten

Printklienten fungerer for både Mac og Windows.

Hent installationsfilen til Printklienten for dit system og installér den.

Mac

Windows

Minimumskrav

macOS Catalina 10.15

Windows 8 (64-bit) / Windows Server 2012 R2 (V6.3.9600)

Hent installationsfiler

Installationsvejledning

1. Dobbeltklik på shipmondo.dmg og træk Shipmondo.app over i "Applications" mappen.

1. Installer først .NET 5.0 Desktop Runtime Installer. Dobbeltklik på windowsdesktop-runtime-5.0.17-win-x64.exe og følg instruktionerne på skærmen.

2. Dobbeltklik på ShipmondoSetup.exe og følg instruktionerne på skærmen.

NB! Har du en ældre version af Shipmondos Printklient installeret på din computer, skal du sørge for, at den er afinstalleret eller at Windows servicen for den er stoppet.

2 Generér API nøgle

Log ind på din Shipmondo-konto og gå til Indstillinger > API > Adgang.

Hvis de to felter Bruger og Nøgle er tomme, skal du trykke på Generer nøgler.

Disse to nøgler skal bruges i trin 3.

3. Opsæt Printklienten

Start programmet Shipmondo, som du har installeret i trin 1.

Hvis API bruger og API nøgle ikke allerede er opsat, vil du se et skærmbillede, hvor at du kan indsætte nøglerne. Du kan altid ændre/opdatere dem under Indstillinger.

Udfyld hhv. API bruger og API nøgle med nøglerne fra trin 2 og klik på Gem.

Printer indstillinger (kun nødvendig ved Zebra printere med ZPL formattet):

Hvis der benyttes en ZPL printer, så skal der sendes en konfigurationsfil til printeren.

Denne fil indeholder de nødvendige billeder (eksempelvis PostNord logo) samt den nødvendige skrifttype, som skal bruges til udskrivning af pakkelabels.

Gå til Kalibrering > ZPL konfiguration.

Vælg printeren i dropdown, der ønskes konfigureret og klik efterfølgende på Udskriv.

Det kan godt tage et par minutter før printeren er færdigkonfigureret. Når printeren er færdigkonfigureret, vil printeren skrive en label ud og fortælle at opsætningen er færdig.

Shipmondos Printklient er nu installeret og opsat.

4. Kontrollér at der er forbindelse til din Shipmondo-konto

Shipmondo Printklient skal have forbindelse til din Shipmondo-konto.

Hvis der er en tilslutningsfejl, så vil fejlen fremgå under Aktivitet > Aktiviteter. Har du en tilslutningsfejl, kan du prøve at gennemføre trin 2 og 3 igen. Dobbelttjek også, at API nøglerne, der indsættes i programmet er de samme, som er generet på din Shipmondo-konto.

5. Tilføj din printer til din Shipmondo-konto

Når du har installeret og opsat Printklienten på din computer, kan du efterfølgende tilføje dine printere til din Shipmondo-konto, for at automatisere udskrivning af dine pakkelabels og div. dokumenter fra Shipmondo.

Du kan se hvordan man gør dette i guiden Tilføj printer til din Shipmondo-konto.

Automatisk opstart på Windows Server

Hvis du bruger Windows Server og ønsker, at Shipmondo Printklient automatisk startes op, når serveren automatisk genstartes (f.eks. ved systemopdateringer), så kan du benytte programmet Autologon. Læs mere her.