Ønsker du at få fuld udbytte af Shipmondo, så anbefaler vi, at du installerer Shipmondos Printklient.

Når Printklienten er installeret på din computer, lægger den sig i baggrunden og kommunikerer med din Shipmondo-konto, og du får adgang til en række udvidet printmuligheder, fil-integration m.m.:

Understøttelse

Shipmondos Printklient understøtter både Mac og Windows, og fungerer med de fleste printere (både almindelig A4- og labelprintere).

Er du på udkig efter en labelprinter, så kan du finde en oversigt over printere, som vi anbefaler og links til forhandlere her.

NB! Bruger du Mac er det krav, at printeren, som benyttes med Shipmondos Printklient understøtter printprotokollen CUPS.

Det gør de fleste printere heldigvis, men der er enkelte som ikke gør.

Installér Shipmondos Printklient – 4 simple trin

Trin 1 - Installér Printklienten

Printklienten fungerer for både Mac og Windows.

Hent installationsfilen til Printklienten for dit system og installér den.

Mac

Windows

Minimumskrav

macOS High Sierra 10.13

Windows 8

Download Printklient

Hent installationsfil

Hent installationsfil

Installationsvejledning

Dobbeltklik på shipmondo.dmg og træk Shipmondo.app over i Applications mappen.

Dobbeltklik på ShipmondoSetup.exe og følg instruktionerne på skærmen.

Nyeste .NET Desktop Runtime

N/A

Hent .NET Desktop Runtime Installer

NB! Har du en ældre version af Shipmondos Printklient installeret på din computer, skal du sørge for, at den er afinstalleret eller at Windows servicen for den er stoppet.

Trin 2 - Generér API nøgle

Log ind på din Shipmondo-konto og gå til Indstillinger > API > Adgang.

Hvis de to felter Bruger og Nøgle er tomme, skal du trykke på Generer nøgler.

Disse to nøgler skal bruges i trin 3.

Trin - 3 Opsæt Printklienten

Start programmet Shipmondo, som du har installeret i trin 1.

Hvis API bruger og API nøgle ikke allerede er opsat, vil du se et skærmbillede, hvor at du kan indsætte nøglerne. Du kan altid ændre/opdatere dem under Indstillinger.

Udfyld hhv. API bruger og API nøgle med nøglerne fra trin 2 og klik på Gem.

Printer indstillinger (kun nødvendig ved Zebra printere med ZPL formattet):

Hvis der benyttes en ZPL printer, så skal der sendes en konfigurationsfil til printeren.

Denne fil indeholder de nødvendige billeder (eksempelvis PostNord logo) samt den nødvendige skrifttype, som skal bruges til udskrivning af pakkelabels.

Gå til Kalibrering > ZPL konfiguration.

Vælg printeren i dropdown, der ønskes konfigureret og klik efterfølgende på Udskriv.

Det kan godt tage et par minutter før printeren er færdigkonfigureret. Når printeren er færdigkonfigureret, vil printeren skrive en label ud og fortælle at opsætningen er færdig.

Shipmondos Printklient er nu installeret og opsat.

Trin 4 - Kontrollér at der er forbindelse til din Shipmondo-konto

Shipmondo Printklient skal have forbindelse til din Shipmondo-konto.

Hvis der er forbindelse, vil der stå "ONLINE" nederst i venstre hjørne.

Hvis der er en tilslutningsfejl, så vil fejlen fremgå under Aktivitet > Aktiviteter. Har du en tilslutningsfejl, kan du prøve at gennemføre trin 2 og 3 igen. Dobbelttjek også, at API nøglerne, der indsættes i programmet er de samme, som er generet på din Shipmondo-konto.