Bogføring
Billy regnskabsprogram - Opsætning af bogføringsintegration

Automatisér bogføringen af dine salg, når du har håndteret dine ordrer.

Mikkel Otte Pedersen avatar
Skrevet af Mikkel Otte Pedersen
Opdateret over en uge siden

Bruger du Billy regnskabsprogram, så kan du automatisere bogføringen af dine salg på din webshop.

Følg disse 4 simple trin til opsætning af din integration

Trin 1 - Opret en API-nøgle i Billy regnskabsprogram

Log ind på dit Billy regnskabsprogram.

Gå til Indstillinger (det lille tandhjul i bunden af siden) > Adgangsnøgler

Klik på Opret adgangsnøgle.

Udfyld som vist på billedet nedenfor og klik på Opret.

Billy har nu generet en nøgle til dig. Denne skal gemmes da den skal bruges til opsætning af integration i næste trin.

Trin 2 - Opret bogføringsintegrationen på Shipmondo

Log ind på din Shipmondo-konto her.

Gå til Indstillinger > Integration > Bogføring og klik på Plus-knappen (+), nederst til højre.

Udfyld felterne som følger:

Platform: Billy
API Brugernavn: nøglen fra trin 1
API kodeord: lad feltet være blankt

Bogfør automatisk: Vi anbefaler, at du starter med ikke at vælge automatisk bogføring.

Forklaring: Når du ikke vælger automatisk bogføring vil Shipmondo kun oprette fakturakladder i Billy uden at godkende/bogføre dem. Det giver dig mulighed for, at kontrollerer de første fakturaer, der bliver oprettet i Billy grundig igennem, så du sikrer, at varelinjer, beløb, moms m.m. stemmer med dine ordrer.

Når du har bekræftet, at fakturaerne, der bliver oprettet i Billy er korrekte, så kan du senere vende tilbage til opsætningen og aktivere automatisk bogføring.

Sæt flueben i Aktiver integration.

Klik på Opret.

Integrationen er nu aktiveret.

Trin 3 - Opsætning af berigelsesskabeloner

Når din integration er aktiveret vil Shipmondo oprette 6 berigelsesskabeloner som vist på billedet herunder.

Du skal færdigeopsætte de skabeloner, som er relevante for dig.

Herunder kan læse om de forskellige skabelontyper, og hvordan du opsætter dem.

Type: Vare
Der er blevet oprettet 3 skabeloner af typen Vare:

• Varer (Indland)

• Varer (EU)

• Varer (Uden for EU)

hvor feltet Konto og Moms mangler at blive udfyldt.

Her skal du fortælle Shipmondo hvilken konto i Billy, som dit varesalg skal registreres/bogføres på, samt hvilken momsopsætning i Billy, der skal anvendes.

Vælg din opsætning i dropdown under hhv. Konto og Moms, og klik på Gem.

I nedenstående eksempel er der valgt "Salg" ud for Konto, og "Normalt salg af varer" ud for Moms, for skabelonen Varer (Indland).

NB! Hvis du kun sælger indenfor Danmark, behøver du kun at udfylde konto for Varer (Indland).

Type: Fragt
Der er blevet oprettet 3 skabeloner af typen Fragt:

• Fragt (Indland)

• Fragt (EU)

• Fragt (Uden for EU)

hvor feltet Konto og Moms mangler at blive udfyldt.

Her skal du fortælle Shipmondo hvilken konto i Billy, som dit fragtsalg skal registreres/bogføres på, samt hvilken momsopsætning i Billy, der skal anvendes.

Vælg din opsætning i dropdown under hhv. Konto og Moms, og klik på Gem.

NB! Hvis du kun sælger inden for Danmark, behøver du kun at udfylde konto for Fragt (Indland)

Trin 4 - Bind bogføringsintegrationen til ordreintegrationen

Som det sidste skal bogføringsintegrationen bindes til din ordreintegration.

Gå til Indstillinger > Integration > Ordre.

Klik på din ordreintegration.

Gå til fanen Bogholderi, vælg den oprettede bogføringsintegration.

Klik på Gem

Dit regnskabsprogram er nu forbundet til din ordreintegration.

Når du har håndteret en ordre i Shipmondo, vil der nu blive automatisk oprettet en faktura i dit Billy regnskabsprogram.

Hvis du ikke har valgt "Bogfør automatisk" i Trin 2, så vil de oprettede fakturaer stå åbne som under fakturakladder i Billy. Du skal selv markere og bogføre/godkende dem.

Vi anbefaler, at du kontrollerer de første fakturaer, der bliver oprettet i Billy grundig igennem, så du sikrer, at varelinjer, beløb, moms m.m. stemmer med dine ordrer, inden du bogfører.

Pro tip: Har du flere webshops og dermed flere ordreintegrationer, så har du mulighed for at tilknytte regnskabsprogrammet til flere webshops, og på den måde opnå automatisk bogføring af dine salg på tværs af dine webshops, i dit regnskabsprogram.