Bogføring
E-conomic regnskabsprogram - Opsætning af bogføringsintegration
E-conomic regnskabsprogram - Opsætning af bogføringsintegration

Automatisér bogføringen af dine salg, når du har håndteret dine ordrer.

Mikkel Otte Pedersen avatar
Skrevet af Mikkel Otte Pedersen
Opdateret over en uge siden

Bruger du e-conomic regnskabsprogram, så kan du automatisere bogføringen af dine salg på din webshop.

Følg disse 4 simple trin til opsætning af din integration

Trin 1 - Installér Shipmondo appen på din e-conomic-konto

Klik her for at tilføje Shipmondo appen på din e-conomic-konto.

Her vil du blive bedt om at logge ind på din e-conomic-konto, hvis du ikke allerede er det. Når du er logget ind, skal du klikke på Tilføj app.

E-conomic vil nu sende dig tilbage til din Shipmondo-konto. Her bliver du bedt om at logge ind på din Shipmondo-konto, hvis du ikke er logget ind i forvejen.

Trin 2 - Kontrollér at bogføringsintegrationen er aktiv

Gå til Indstillinger > Integration > Bogføring i dit Shipmondo, og find den oprettede integration og klik på den.

Kontrollér at der er sat et flueben i Aktiver integration.

Aktivering af automatisk bogføring

Du har mulighed aktivere automatisk bogføring ved at sætte flueben i Bogfør automatisk, men vi anbefaler, at du starter med ikke at vælge automatisk bogføring.

Forklaring: Når du ikke vælger automatisk bogføring vil Shipmondo kun oprette fakturakladder i e-conomic uden at godkende/bogføre dem. Det giver dig mulighed for, at kontrollerer de første fakturaer, der bliver oprettet i e-conomic grundig igennem, så du sikrer, at varelinjer, beløb, moms m.m. stemmer med dine ordrer.

Når du har bekræftet, at fakturaerne, der bliver oprettet i e-conomic er korrekte, så kan du senere vende tilbage til opsætningen og aktivere automatisk bogføring.

Trin 3 - Opsætning af berigelsesskabeloner

Når din integration er aktiv vil Shipmondo oprette 5 berigelsesskabeloner som vist på billedet herunder.

Du skal færdigeopsætte de skabeloner, som er relevante for dig.

Herunder kan læse om de forskellige skabelontyper, og hvordan du opsætter dem.

Type: Vare
Der er blevet oprettet én skabelon af typen Vare hvor feltet Varegruppe og Enhed mangler at blive udfyldt.

Dine varer fra dine ordrer vil blive oprettet i e-conomic.

Her skal du derfor fortælle Shipmondo hvilken Varegruppe og Enhed fra e-conomic, som dine varer skal oprettes med i e-conomic, når vi overfører ordredata fra Shipmondo.

Vælg din opsætning i dropdown under hhv. Varegruppe og Enhed, og klik på Gem.

I nedenstående eksempel er der valgt "Varer m/moms" ud for Varegruppe, og "pcs." ud for Enhed, for skabelonen Varer.

Type: Fragt
Der er blevet oprettet én skabelon af typen Fragt hvor feltet Varegruppe og Enhed mangler at blive udfyldt.

Fragt vil blive oprettet som en vare i e-conomic. Her skal du derfor fortælle Shipmondo hvilken varegruppe og enhed fra e-conomic, som varen for fragt skal oprettes med i e-conomic, når vi overfører ordredata fra Shipmondo.

Vælg din opsætning i dropdown under hhv. Varegruppe og Enhed, og klik på Gem.

Type: Kunder
Der er blevet oprettet 3 skabeloner af typen Kunder:

• Kunder (Indland)

• Kunder (EU)

• Kunder (Uden for EU)

hvor følgende felter mangler at blive udfyldt:

• Kundegruppe

• Layout skabelon

• Betalingsbetingelser

• Momszone

Shipmondo vil oprette kunder i e-conomic på baggrund af dine ordrer.

Her skal du derfor fortælle Shipmondo hvilken opsætning i e-conomic, som dine kunder skal oprette med.

Vælg din opsætning i dropdown.

I nedenstående eksempel er der valgt:

• Kundegruppe: "Danske"

• Layout skabelon: "DK. std. m. bankoplys. 1.5."

• Betalingsbetingelser: "Til omgående betaling"

• Momszone: "Domestic"

NB! Hvis du kun sælger inden for Danmark, behøver du kun at udfylde konto for Kunder (Indland)

Trin 4 - Bind bogføringsintegrationen til ordreintegrationen

Som det sidste skal bogføringsintegrationen bindes til din ordreintegration.

Gå til Indstillinger > Integration > Ordre.

Klik på din ordreintegration.

Gå til fanen Bogholderi, vælg den oprettede bogføringsintegration.

Klik på Gem.

Dit regnskabsprogram er nu forbundet til din ordreintegration.

Når du har håndteret en ordre i Shipmondo, vil der nu blive automatisk oprettet en faktura i dit e-conomic regnskabsprogram.

Hvis du ikke har valgt "Bogfør automatisk" i trin 2, så vil de oprettede fakturaer stå som åbne under igangværende fakturaer i e-conomic. Du skal selv markere og bogføre/godkende dem.

Vi anbefaler, at du kontrollerer de første fakturaer, der bliver oprettet i e-conomic grundig igennem, så du sikrer, at varelinjer, beløb, moms m.m. stemmer med dine ordrer, inden du bogfører.

Pro tip: Har du flere webshops og dermed flere ordreintegrationer, så har du mulighed for at tilknytte regnskabsprogrammet til flere webshops, og på den måde opnå automatisk bogføring af dine salg på tværs af dine webshops, i dit regnskabsprogram.