Opdatering af data på varer

Udfyld vareplaceringer, vægt, toldoplysninger m.m. og håndtere dine ordrer/forsendelser endnu mere effektivt.

Nicklas Nguyen avatar
Skrevet af Nicklas Nguyen
Opdateret over en uge siden

Når du benytter Shipmondo Ordrehåndtering, importerer vi løbende dine varer fra din webshop og opretter dem i Shipmondo.

Vi henter og gemmer vareinformationer som f.eks. SKU, variantkode og varenavn. Disse vareinformationer bliver brugt forskellige steder i Shipmondo, f.eks.:

Hvilke vareinformationer vi henter igennem din ordreintegration, er afhængig af hvilke data vi har adgang til på din webshop.

Du kan dog altid opdatere/berige dine vareinformationer i Shipmondo. Benytter du f.eks. ordrehåndtering, vil det være en god ide at sørge for, at der er placeringskoder på dine varer i Shipmondo, så du kan plukke og håndtere dine ordrer hurtigt og effektivt.

Herunder kan du læse om hvordan du opdaterer dine vareinformationer i Shipmondo.

Opdatering af en enkelt vare

Du finder dine varer under menupunktet Ordrehåndtering > Varer.

Når du klikker på en vare, kan du se hvilke oplysninger, som der er gemt på varen.

Her kan du redigere/berige varen og klikke på Gem.

Opdatering af flere varer samtidigt

Har du mange varer, som du skal opdatere, kan du med fordel bruge vores vareeksport/-import, hvor du eksporterer alle dine varer til f.eks. en Excel-fil, redigerer/beriger dem og efterfølgende importere Excel-filen med dine ændringer til Shipmondo.

Vores vareeksport/-import løsning understøtter både kommasepareret og Excel filformat. I nedenstående eksempel vi vil tage udgangspunkt i Excel filformatet.

Trin 1 - Eksporter til Excel-fil

Gå til Ordrehåndtering > Varer.

Klik på knappen med de tre prikker nederst til højre.

Vælg Eksporter til fil.

Klik på Start for at igangsætte eksport af varedata.

Eksportering bliver nu igangssat.

Når din Excel-fil er klar, får du en notifikation med et link hvor du kan hente filen, som vist på skærmbilleder forneden.

Trin 2 - Opdater dine varedata

Hent og åben den eksporteret Excel-fil (du skal have Excel-programmet installeret på din computer).

Opdater dine varedata direkte i Excel.

I nedenstående eksempel tilføjer vi Bin (placering) på alle varerne.

Gem din Excel-fil når du er færdig med at opdatere dine varer.

Trin 3 - Importer din Excel-fil

Gå til Ordrehåndtering > Varer.

Klik på knappen med de tre prikker nederst til højre.

Vælg Importer fra fil.

Klik på Vælg og vælg din Excel-fil fra trin 2.

Klik på Næste.

Importering bliver nu igangssat.

Når importen er gennemført vil du få en besked som vist forneden og dine varer er nu opdaterede i Shipmondo.

NB! Vi anbefaler, at du kontrollerer at dine varedata er opdateret korrekt i Shipmondo.

Hvis du opdaterer priser på varer, så er det særligt vigtigt, at du dobbeltjekker, at priserne er indlæst korrekt efter import, da Excel kan formatere forskelligt afhængig af sprogopsætning/talformatering på din computer.