Zapier - Opsætning af integration

Opdateret over en uge siden

Bruger du Zapier for at integrere forskellige systemer og automatisere workflows i din forretning, så kan du også bruge Zapier til at lave integration til din Shipmondo-konto.

Forudsætningen for, at du kan lave en integration til Shipmondo er, at Zapier i forvejen har en integration til det system, som du forsøger at oprette en forbindelse med.

Følg disse trin til opsætning af din integration

Log ind på din Zapier admin.

Gå til Zaps for at oprette en ny Zap (integration).

Klik på knappen +Create Zap.

Opsætning af 1. Trigger

Trigger repræsenterer integration fra det system, som data skal hentes fra og dens overførsel til Zapier.

NB! Opsætning af trigger kan variere alt efter hvilket system, data skal hentes fra. Vi anbefaler, at du læser de(n) relevante guide(s), inden du går videre med opsætning af integrationen til Shipmondo.

1. Start med at finde og vælge det system, som du gerne vil overføre data fra. Vores eksempel viser opsætning af Zap for Ecwid.

Navngiv din Zap som du ønsker. Vi har valgt at skrive "Ecwid & Shipmondo".

2. I step Choose app & event under Trigger Event skal du vælge det datasæt, som du ønsker, at data skal hentes fra. Vi vælger New Shipping Order.

Det betyder, at hver gang der bliver oprettet en ny forsendelsesordre i Ecwid, så vil det fungere som trigger for, at oplysningerne bliver sendt til Zapier og derefter videre til Shipmondo.

Klik på Continue.

3. I step Choose account skal du vælge den konto, som du gerne vil forbinde til. Her bliver du muligvis bedt om at logge ind, hvis du ikke i forvejen er det.

Klik på Continue.

4. I step Set up trigger under Payment Status og Fulfillment Status skal du definere, hvilken betalings- og ordrestatus en ordre skal have for at blive overført til Shipmondo.

Klik på Continue.

5. I step Test trigger skal du klikke på knappen Test trigger for at se, om forbindelse er blevet etableret til det system, data skal hentes fra.

Klik derefter på Continue.

Opsætning af Action

Action repræsenterer integration fra Zapier til Shipmondo.

1. Søg efter "Shipmondo" og vælg den nyeste version under Search Apps.

2. I step Choose app & event under Action Event skal du vælge, hvor i Shipmondo data skal indlæses.

• Create Order - denne valgmulighed overfører hele ordren til Shipmondo Ordrehåndtering (se API dokumentation).

• Create Draft Shipment - denne valgmulighed overfører forsendelsesoplysninger til Shipmondo forsendelseskladder (se API dokumentation).

_______

• Create Item - denne valgmulighed overfører varedata for brug i Shipmondo Ordrehåndtering (se API dokumentation).

• Update Item - denne valgmulighed opdaterer varestamdata i Shipmondo, med udgangspunkt i Shipmondos vare-id (se API dokumentation).

• Get Item - denne valgmulighed henter varestamdata fra Shipmondo, med udgangspunkt i Shipmondos vare-id (se API dokumentation).

• Get a List of Items - denne valgmulighed henter en liste af varer fra Shipmondo, baseret på de angivne parametre (se API dokumentation).

NB! Det er vigtigt, at du vælger den rigtige integrationsløsning, ordrehåndtering eller forsendelseskladder, som passer til netop din forretning for at få et effektivt setup. Læs om forskellen mellem de to løsninger her.

Klik på Continue.

3. I step Choose account skal du vælge den Shipmondo-konto, som du gerne vil forbinde til.

Zapier vil åbne et vindue, hvor du skal give Zapier lov til at tilgå din Shipmondo-konto.

Her skal du udfylde Username og Password.

Disse svarer til API nøgler, som du kan hente under hhv. Bruger og Nøgle, under Indstillinger > API > Adgang på din Shipmondo-konto.

Klik på Yes, Continue.

Klik på Continue igen.

4. I step Set up action skal du sørge for mapning af data, så den bliver overført korrekt til din Shipmondo-konto.

Felter markeret med (required) skal udfyldes, og de resterende felter er frivillige, men jo flere oplysninger, du sender med, jo bedre.

Du kan finde oplysninger om, hvad Shipmondo har brug for i vores API dokumentation under POST/GET/PUT request for Sales Orders, Items og/eller Draft shipments alt efter hvilken integrationsløsning, du har valgt tidligere i step Choose app & event under Action Event.

Valgmuligheder ud for de forskellige felter bliver hentet fra det system, som du forsøger at overføre data fra.

For hjælp vedr. afklaring af disse, prøv at finde den relevante guide i Zapiers Help Center eller kontakt Zapiers kundeservice for hjælp.

5. Nu kan du aktivere og teste din Zap og bekræfte, at oplysningerne bliver sendt videre til din Shipmondo-konto som ønsket.