Opsætning af emballage

Benytter du ofte de samme typer emballager? Så opret dem for at bestille den korrekte fragt og spar tid.

David Petersen avatar
Skrevet af David Petersen
Opdateret over en uge siden

Benytter du ordrehåndtering, og har du ofte de samme typer emballager, så kan du oprette dem i Shipmondo.

Når du benytter en gemt emballage, vil målene på emballagen blive benyttet når du bestiller din forsendelse.

Har du samtidig angivet vægt på din emballage, så vil emballagens vægt blive lagt til forsendelsens vægt, når du bestiller fragt.

Det giver dig således mulighed at booke korrekt fragt og spare tid.

Sådan opretter du emballager

Dine emballager finder du under menupunktet Ordre > Emballage.

Du opretter en emballage ved at klikke på Plus-knappen (+) nederst til højre.

Angiv navn, mål og vægt for din emballage.

Angiv eventuel stregkode på emballagen (bruger du håndscanner under pluk og pak processen, kan du nemt skifte emballage for en ordre ved at scanne stregkoden på emballagen).

Klik på Opret.

Tilknyt transportør emballage

Benytter du en transportør, der understøtter emballagetyper (det er typisk ved transportører, der håndterer gods/paller), så er det her muligt at tilknytte en emballagetype, så transportør emballagen bliver valgt, når forsendelsen bliver bestilt, og pågældende emballage er valgt.

Tilknyt emballagen til leveringsmetoden

Det er muligt at anvende emballage, hvis du benytter ordrehåndtering og har aktiveret Brug overført vægt på din ordreintegration.

Hvis du ved hvilken emballage som passer til en bestemt leveringsmetode, kan dumed fordel tilknytte den til leveringsmetoden. Det gør det muligt at massehåndtere ordrer, hvor den ønsket emballage bliver valgt til ordrerne.

Du tilknytter emballagen ved at gå ind under Integration > Ordrer og vælger den pågældende integration.

Vælg derefter fanen Leveringsmetoder. Find leveringsmetoden, som du ønsker at tilknytte emballagen til.

Vælg emballagen og klik på Gem.

Benyt eller ændre emballagen når du opretter en leverance

Ved oprettelse af leverancer til dine ordrer, kan du vælge emballage.

Har du tilknyttet en emballage til leveringsmetoden, vil denne automatisk være valgt.

Ønsker du at ændre emballagen for en aktuel leverance/ordre, kan du også gøre det her.

Tag først stilling til emballage når varene er plukket

Benytter du digital plukruter, kan du vælge at tage endelig stilling til hvilken emballage, der skal benyttes, når du er færdig med at plukke dine varer og kan se hvilken emballage, der passer bedst til leverancerne/ordrerne.

Du kan aktivere funktionen under Indstillinger > Pluk og ved at tilvælge Vælg emballage.

Når funktionen er aktiveret, vil du ved afslutning af en plukrute blive bedt om at vælge emballage pr. kasse/ordrer, som vist forneden.

Har du tilknyttet en emballage til leveringsmetoden som er anvendt, vil denne automatisk være valgt til ordren.

Hvis du har tilføjet en stregkode til din emballage, kan du scanne stregkoden og den pågældende emballage vil blive valgt.

Tags: Emballagevægt