Grundlæggende
Sådan håndterer du en ordre med Shipmondo

Se et eksempel på hvordan du håndtere en ordre i Shipmondo fra start til slut.

Nicklas Nguyen avatar
Skrevet af Nicklas Nguyen
Opdateret over en uge siden

Har du en webshop, håndterer du højst sandsynligt dine ordrer direkte i dit webshopsystem, og du er sandsynligvis vant til at skifte mellem flere systemer, når du skal håndtere ordrer, hæve penge, udskrive pakkelabels m.m.

Med Shipmondo Ordrehåndtering, kan du få samlet alle dine logistikaktiviteter i et system og effektivisere dine arbejdsprocesser.

I vores løsning er alle arbejdsprocesser i forbindelse med håndtering af en ordre blevet designet ud fra best practices, så du får derfor en nem, brugervenlig og effektiv løsning til din hverdag.

For ar vise de processer/faser, som en ordre gennemgår, viser vi herunder en manuel håndtering af en enkelt ordre i Shipmondo.

NB! Har du mange forsendelser, så kan du effektivere din arbejdsgang med vores funktioner til massehåndtering af ordrer, så som pluk af flere ordrer samtidigt ved at oprette plukruter og pluksedler, massehævning af betalinger, udføre af flere handlinger med et klik. Disse funktioner bliver ikke gennemgået i denne artikel, men der kan læses mere om det under Pluk og pak og Produktivitet.

Sådan håndterer du en ordre manuelt

En oversigt over importerede ordrer findes under menupunktet Ordrehåndtering > Ordrer. For at håndtere en ordre, åbnes ordredetalje ved at klikke på en ordrelinje.

I dette eksempel håndteres ordrenummer 435 med to varelinjer til Lene Hansen.

Trin 1 - Brug plukseddel til at finde varerne på lageret

Klik på Hent plukseddel og en plukseddel for den pågældende ordre åbnes i PDF.

Hvis lagerplacering på varerne er angivet, vil disse fremgå på pluksedlen, som vist på eksemplet herunder.

NB! Pluk med pluksedler er den mest enkle måde at håndtere en ordre på.

I Shipmondo tilbyder vi 3 forskellige plukløsninger, bl.a. digitale plukruter, hvor du har mulighed for at plukke flere ordrer samtidigt, få vist produktbilleder og plukinstruktioner på en skærm, samt mulighed for scanning af varer ved pluk (ordretjek). Du kan læse mere om vores forskellige plukløsninger her.

Trin 2 - Opret leverance

Når varerne er blevet plukket, åbnes ordren igen og der vælges Opret leverance.

Her angives antallet af varer, der er blevet plukket for ordren og som vil blive leveret i denne leverance.

Lad os antage, at varen med SKU 1HDP4E-1HN03 er udsolgt, og kan derfor ikke leveres.

Vi angiver derfor 0 ud for denne vare.

Klik herefter på Opret.

Der bliver nu oprettet en leverance (nr. 435-1), og varen som ikke kunnet blive leveret forbliver under oversigten Ikke håndteret.

Trin 3 - Hæv penge på ordren

Vi kan nu hæve penge på ordren.

Klik på Hæv penge på ordredetajler.

Ret evt. beløbet, der skal hæves til og klik på Hæv.

Du vil få en besked på skærmen om hvorvidt hævningen lykkedes. Beskeden vil også blive gemt under Hændelser på ordren.

Trin 4 - Opret forsendelse

Der kan nu oprettes en forsendelse (pakkelabel) til leverancen.

Klik på Opret forsendelse.

Hvis en forsendelsesskabelon er opsat, vil en forsendelse automatisk blive booket med korrekte data og en pakkelabel vil straks være klar til brug.

Din forsendelse er nu oprettet og du kan nu printe din pakkelabel.

Ændring i forsendelsesoplysninger

Ønsker du at ændre i forsendelsesoplysninger (f.eks. fordi din kunde ønsker en anden leveringsmetode eller en forsendelse skal sendes i flere pakker end normalt), kan du oprette en forsendelse manuelt ud fra din importeret ordre. Se hvordan du gør her.

Mulighed for følgeseddel

Ønskes der at vedlægge en følgseddel til kunden med oversigt over hvilke varer, der følger med forsendelsen, er der mulighed for at udskrive denne fra leverancen.

Følgsedlen for leverance nr. 435-1 vil se ud som følgende:

Læs mere om, hvad en følgeseddel indeholder her.

Afslutning af ordrer med en scanner

Du kan opnå en endnu hurtigere arbejdsgang ved at scanne stregkoden på pluksedlen, når du skal afslutte en ordre.

Med et scan kan du på en gang få oprettet leverance, hæve penge, booke fragt, udskrive følgeseddel og pakkelabel, samt afslutte ordren.

Se en demo her:

Læs mere om scannerfunktionen her.

Plukløsninger i Shipmondo

Pluk med pluksedler, der er brugt i eksemplet foroven, er den mest enkle måde at håndtere en ordre på.

I Shipmondo tilbyder vi 3 forskellige plukløsninger, bl.a. digitale plukruter, hvor du har mulighed for at plukke flere ordrer samtidigt, få vist produktbilleder og plukinstruktioner på en skærm, samt mulighed for scanning af varer ved pluk (ordretjek).

Vi anbefaler, at du bruger lidt tid på at læse vores artikel omkring de forskellige plukløsninger, så du kan vælge den løsning, der passer bedst til din forretning.

Understøttende webshops

Se en oversigt over webshopssystemer og betalingsløsninger, som kan bruges med ordrehåndtering her.

Vil du afprøve ordrehåndtering?

Her kan du læse om, hvordan du aktiverer ordrehåndtering på din Shipmondo-konto.