Shipmondo Returportal
Opsætning af Returportal - Returhåndtering

Opret en returportal med eget logo og identitet. Håndtér dine returordrer effektivt og gør det let for dine kunder at returnere varer.

Tea Krestine Johansen avatar
Skrevet af Tea Krestine Johansen
Opdateret over en uge siden

Opret en returportal med eget logo og identitet. Med denne type returportal får du en returproces, der er integreret i din ordrehåndtering.

Det betyder, at du får et gnidningsfrit og effektivt returflow, hvor du nemt kan håndtere returordrer og refunderinger.

Derudover har du overblik over alle dine udgående og indgående ordrer fra ét sted.

Samtidigt er det let for dine kunder at returnere varer, og du kan automatisk holde dem informeret undervejs i behandlingen.

I Shipmondo tilbyder vi to forskellige typer af returportaler, Basis og Returhåndtering.

Kender du ikke til forskellen, anbefaler vi, at du læser vores artikel, der gennemgår mulighederne med de to løsninger, så du vælger den, der passer bedst til din forretning.

I denne vejledning gennemgår vi, hvordan du opsætter Shipmondo Returportal af typen Ordrehåndtering, der knytter sig til din ordrehåndtering i Shipmondo.

Bruger du ikke Shipmondo Ordrehåndtering i dag? Læs mere her.

Du kan selv bestemme prisen på din returfragt. Du kan også vælge at tilbyde dine kunder gratis retur.

Sådan opsætter du din Returportal - Returhåndtering

Gå til Indstillinger > Returportal.

Klik på Plus (+) knappen i nederste højre hjørne for at oprette en ny returportal.

Generelt:

Følg instruktionerne på skærmen for at opsætte din returportal. Vælg Returhåndtering som type og vælg Afsenderland og Sprog.

Returportal med komplet returhåndtering

Tilføj dit ønskede portalnavn, der vil danne dit returportal link.

Du har mulighed for at opsætte en valgfri godkendelsestekst, som din kunde skal acceptere for at kunne returnere.

Du kan desuden knytte returportalen til en specifik ordreintegration.

Klik Aktiver returportal og derefter Opret og fortsæt.

Firma:

Udfyld herefter dine firmaoplysninger, som skal bruges som din returadresse.

Personliggør din returportal og upload her dit logo til returportalen.

Maksimale mål for firmalogo:

Bredde: 320 px

Højde: 80 px

Returportal med eget logo

Tekst:

Under fanen Tekst kan du skrive en overskrift til din returportal og den indledende tekst på den første side af returportalen.

Design selv tekst på returportal

Årsager:

Lad dine kunder angive en returårsag. Tilføj de årsager som giver mening i din forretning, og som kan give dig nyttig viden om, hvorfor din kunde sender en eller flere varer retur.

Du kan kræve, at kunden skal lave en kommentar til en specifik returårsag. Det kunne måske være relevant, hvis der er tale om en reklamationssag, hvor varen er i stykker.

Du kan sortere og tilpasse rækkefølgen på dine årsager, løsninger og returmetoder, som afspejles på din returportal, ved at trække og slippe hver linje.

Løsninger:

Klik Tilføj for at oprette de returløsninger, som din kunde skal kunne vælge, når de sender en eller flere varer retur. Du kan eksempelvis tilbyde penge retur, ombytning, et gavekort, point eller voucher til din webshop.

Du kan bestemme om en returløsning skal udløbe efter et vist antal dage efter ordren er placeret. Angiv det antal dage, som returløsningen skal være tilgængelig.

Du kan i Shipmondo nemt behandle dine returleverancer og give penge retur. Ønsker du at tilbyde ombytning eller udstede et gavekort, så håndtér dette i dit webshopssystem.

Du kan tilføje en lille beskrivelse til hver af dine returløsninger.

Returportal med penge retur, gavekort, ombytning

Returmetoder:

Du kan opsætte én eller flere returmetoder og tilbyde dine kunder flere måder, hvorpå de kan returnere deres varer.

Du kan selv bestemme prisen på din returfragt pr. returmetode, uanset om du bruger Shipmondos fragtaftaler eller dine egne fragtaftaler. Du kan også vælge at tilbyde dine kunder gratis retur.

Klik på Tilføj for at oprette en returmetode.

Leveringsmetoder returportal

Udfyld et Navn på din returmetode, der vil fremgå på din returportal.

Du kan tilføje en Beskrivelse, der beskriver din returmetode. Det kunne eksempelvis være, hvor pakken skal indleveres, forventet leveringstid eller andet, som du finder relevant ift. returmetoden.

Vælg eller opret en Forsendelsesskabelon for at knytte den til din returmetode. Skabelonen bruges for at definere hvilken transportør og produkt, der skal benyttes på din returmetode, samt om returpakken skal sendes til din firmaadresse eller et udleveringssted.

Vil du tilbyde, at kunden kan aflevere returpakken fysisk på din adresse, så anbefaler vi, at du opretter en ny forsendelsesskabelon og vælger Indleveringslabel, som dit produkt.

NB! Vi anbefaler, at du opretter en ny forsendelsesskabelon, som kun bliver brugt til din returportal, da forsendelsesskabelonen til returportalen ofte har brug for en anden opsætning end forsendelsesskabeloner for udgående forsendelser. Det vil derfor gøre det nemmere for dig at vedligeholde dine skabeloner, og du minimerer samtidig risikoen for at lave fejl i din opsætning.

Find oversigt over transportører, lande og produkter der understøttes på returportalen her.

Vælg derefter hvilken Pristype som du ønsker for din returmetode. Her kan du vælge flere muligheder for at prissætte din returfragt og vælge din ønskede valuta.

Du kan angive en fast pris pr. returmetode eller lade den variere efter vægten af returordren og de varer, som kunden ønsker at returnere, hvis du har angivet vægt på dine varer på din webshop.

• Fast

Ønsker du en fast pris uanset vægten på returpakken, så vælg Fast, og angiv din ønskede pris for returmetoden under Pris ekskl. moms.

Ønsker du, at din returfragt skal være gratis for din kunde, så angiv 0 under Pris.

• Automatisk (vægt)

Ønsker du, at prisen for returfragten automatisk skal variere afhængig af returordrens vægt, så vælg Automatisk (vægt).

Prisen for returfragten bliver automatisk hentet fra de gældende priser på din Shipmondo-konto under Forsendelser > Priser.

NB! Denne løsning kan derfor kun benyttes, når du har valgt Shipmondos fragtaftale i din tilknyttede forsendelsesskabelon.

Du kan tilføje emballage til returmetoden, og så vil vægten af emballagen blive medregnet i returpakkens vægt og dermed returpris.

Du kan desuden tilføje et ekstra, fast beløb til fragtprisen eller trække et fast beløb fra prisen, hvis du ønsker at give en rabat til din kunde ift. din omkostning. Angiv det beløb, som du ønsker at lægge til eller trække fra under Påvirk pris. Ønsker du at trække fra prisen, så angiv med et minus (-) foran beløbet.

• Tabel (vægt)

Ønsker du en fast pris pr. vægtinterval, så kan du vælge Tabel (vægt). Her kan du definere nogle specifikke vægtintervaller med faste priser. Baseret på de varer, som kunden ønsker at returnere, bliver en returpris vist, som matcher returordrens vægt.

Du kan tilføje emballage til returmetoden, og så vil vægten af emballagen blive medregnet i returpakkens vægt og dermed returpris.

Hvis din kunde ønsker at returnere en eller flere varer med en vægt, som du ikke har defineret i dine vægtintervaller, så kan du indsætte en Reservepris, som vil blive vist i stedet.

Sæt flueben i Tilbyd MobilePay, hvis du vil give dine kunder mulighed for at betale med MobilePay.

Klik Gem når du har valgt din pristype og pris.

Afregning og udbetaling:

Shipmondo Returportal er som udgangspunkt gratis for dig som Shipmondo-kunde at benytte, undtagelsesvis når du bruger returportalen med egen fragtaftale og tager imod betaling for returfragten hos dine kunder.

Når du tager betaling på din returportal og bruger din egen fragtaftale, så indbetaler vi dine kunders betalinger på din Shipmondo-saldo.

Shipmondo opkræver en transaktionspris for hver indbetaling. Læs mere om priser, afregning og udbetaling her.

Når du har oprettet dine ønskede returmetoder, er din returportal klar.

Linket til din returportal finder du under fanen Generelt > Ønsket portalnavn.

Ønsker du at teste flowet igennem?

Du kan bruge testvisning-funktionen og se, hvordan det ser ud for dine kunder. I testvisningen er det muligt at gennemføre et test køb af en returlabel, uden at der bliver trukket penge fra betalingskortet.

Testvisning åbnes ved at klikke på knappen under Mere i oversigten over dine returportaler.

Hold dine kunder informeret undervejs i returprocessen

Du kan holde din kunde informeret undervejs i returprocessen. Du kan opsætte følgende beskeder i dit returflow:

• Returportal: Forsendelse

• Denne besked bliver oprettet automatisk som e-mail-besked, når du opretter din returportal. Den bliver afsendt til kunden, der har oprettet en returforsendelse på din returportal. Beskeden indeholder dokumenterne tilknyttet til returforsendelsen f.eks. returlabel, returseddel og evt. QR-kode til retur.

• Returportal: Forsendelse modtaget

• Du kan opsætte denne besked, hvis du ønsker at give besked til kunden, når du har modtaget returordren. Beskeden sendes automatisk. Du undgår på den måde, at dine kunder kontakter dig for at høre, om du har modtaget deres returpakke.

• Ordre: Godkend retur

• Du kan opsætte denne besked, der bliver afsendt, når du har behandlet returordren.

• Ordre: Refundering

• Du kan opsætte denne besked, hvis du ønsker at give kunden besked, når du har refunderet det pågældende beløb. Du kan inkludere refunderingsbeløbet og give besked om, at kunden snart kan forvente at modtage pengene.

Henvis dine kunder til din returportal

Du kan henvise dine kunder til din returportal under dine handelsbetingelser eller fra en særskilt returside på din hjemmeside eller webshop.

Du kan henvise til eller indlejre din returportal på din hjemmeside på tre måder. Læs mere om visningsmetoder af din returportal.

Håndter returordrer i Shipmondo

Du kan nemt og effektivt håndtere dine returordrer fra din returportal i Shipmondo.

Læs mere ved at klikke på knappen herunder.