Opret en Returportal med eget logo og identitet. Med en Returportal kan dine kunder let hente retursedler, bestille returfragt og returnere varer til dig.

Du kan selv bestemme prisen på din returfragt. Du kan også vælge at tilbyde dine kunder gratis retur.

Shipmondo afregner de faktiske kostpriser på returfragten med dig. De faktiske priser for returpakkerne er de samme som forsendelsespriserne.

Efter pakken er blevet vejet hos transportøren, modtager du eventuelt en efteropkrævning, hvis kundens pris har været lavere end returpakkens egentlige pris.

På den måde bestemmer du selv, hvor stor en del af dine kunders returfragt du ønsker at betale.

Returpris og beregningseksempel

Du har valgt, at dine returpakker skal koste 50,00 DKK (40,00 DKK ex. moms), og at du bruger PostNord som transportør.

Din kunde sender returpakken afsted til dig, og pakken bliver vejet til 1,5 kg.

En indenlandsk PostNord returpakke på 1,5 kg koster 67,50 DKK (54,00 DKK ex. moms), og du vil derfor modtage et efteropkrævning på forskellen:

67,50-50,00 = 17,50 DKK inkl. moms

Har du i stedet valgt, at returpakken skal koste 67,50 DKK, vil du ikke modtage nogle yderligere opkrævninger.

Hvis du har din egen fragtaftale aktiveret på din Shipmondo-konto, så er det også muligt at benytte den på Returportalen.

Når du benytter din egen fragtaftale, så er kundens pris låst til 0,00 DKK. Det vil sige, at det ikke er muligt at opsætte, at kunden skal betale for returfragten, hvis der benyttes egen fragtaftale. Dette skyldes, at selve fragtafregningen sker direkte med den pågældende transportør.

Sådan opsætter du din Returportal

Gå til Indstillinger > Returportal.
Klik på Plus (+) knappen i nederste højre hjørne for at oprette en ny Returportal.

Følg instruktionerne på skærmen for at opsætte din Returportal.

Generelt

Her har du mulighed for at vælge/oprette forsendelsesskabelon til dine returforsendelser. Disse bruges for at definere hvilken transportør og produkt, der skal benyttes på din Returportal, samt om returpakken skal sendes til din firmaadresse eller et udleveringssted.

For at benytte din egen fragtaftale på Returportalen skal du vælge din aftale, som er navngivet dit kundenummer, i dropdownfeltet Fragtaftale (vil være synlig på dine forsendelsesskabeloner, hvis du har egen fragtaftale aktiveret).

NB! Vi anbefaler, at du opretter en ny forsendelsesskabelon, som kun bliver brugt til din Returportal, da forsendelsesskabelonen til Returportalen ofte har brug for en anden opsætning end forsendelsesskabeloner for udgående forsendelser. Det vil derfor gøre det nemmere for dig at vedligeholde dine skabeloner, og du minimerer samtidig risikoen for at lave fejl i din opsætning.

Læs mere om forsendelsesskabeloner her.

Det er også under Generelt, at du sætter afsenderland, sprog, valuta og pris for returfragt for dine kunder. Returportal understøtter indenlandske returforsendelser, men også retur fra udlandet.
Find oversigt over transportører, lande og produkter der understøttes på Returportalen her.

Derudover kan du personliggøre din Returportal ved at uploade dit eget firmalogo og vedhæfte returseddel, som dine kunder skal printe, udfylde og lægge ved, når de sender en pakke retur til dig.

Maksimale mål for firmalogo:

Bredde: 320 px

Højde: 80 px

Modtager

Her definerer du den returadresse, der skal benyttes til dine returforsendelser.

NB! Hvis du vælger at returforsendelser skal sendes til et udleveringssted, så vil du i dette step have mulighed for at definere hvilket et, der skal benyttes.

Forside

Her har du mulighed for at definere den tekst, der kommer til at vises på forsiden af din Returportal. Det er muligt at tilpasse teksten, så den passer med det budskab, du gerne vil formidle til dine kunder.

Kvittering

Her har du mulighed for at definere den tekst, der kommer til at vises på kvitteringssiden på din Returportal efter en evt. gennemført betaling.

E-mail

Her har du mulighed for at definere den tekst, der kommer til at blive sendt til dine kunders e-mail. Denne e-mail kommer også til at indeholde kvittering og pakkelabel, som kunden skal bruge til sin returforsendelse samt evt. returseddel.

Når du har været ovenstående igennem, klik på Opret for at aktivere din Returportal.
Linket til din Returportal finder du under fanen Generelt > Ønsket portalnavn.

Ønsker du at teste flowet igennem, så du kan se, hvordan det ser ud for dine kunder, kan du benytte dig af testvisning-funktionen. I testvisningen er det muligt at gennemføre et test køb af en returlabel, uden at der bliver trukket penge fra kreditkortet.
Testvisning åbnes ved at klikke på knappen under Mere i oversigten over dine Returportaler.

Henvis dine kunder til din Returportal

Du kan henvise til din Returportal under handelsbetingelser eller fra en særskilt returside på din hjemmeside eller webshop.

Der er to måder, hvorpå du kan henvise dine kunder til din Returportal.

Metode 1: Link

Den nemmeste måde, at implementere Returportalen på, er at lave et link til Returportalen fra hjemmeside eller webshop.

Eksempel på et link: Gå til vores Returportal

Metode 2: Pop-up

Med pop-up løsningen forbliver din kunde på din hjemmeside/webshop.

Returportalen vil poppe op, når kunden trykker på dit link.

For at implementere pop-up løsningen skal der tilføjes lidt kode på din side (du skal erstatte https://return.shipmondo.com/mitfirma med linket til din egen Returportal):

<script charset="UTF-8" src="https://plugins.shipmondo.com/returnportal.js" type="text/javascript"></script>
<a href="#" onclick="openReturnportal( 'https://return.shipmondo.com/mitfirma' );">Åben Returportal</a>

Eksempel på pop-up kan ses på demoen på denne side.