Shipmondo Returportal
Returportal: Priser, afregning og udbetaling

Tag imod betaling for returfragten på din returportal. Læs mere om dine muligheder, priser og udbetaling her.

Tea Krestine Johansen avatar
Skrevet af Tea Krestine Johansen
Opdateret over en uge siden

Shipmondo Returportal er som udgangspunkt gratis for dig som Shipmondo-kunde at benytte, undtagelsesvis når du bruger returportalen med egen fragtaftale og tager imod betaling for returfragten.

Ønsker du at tage imod betaling for returfragten på din returportal, så kan du herunder læse om de forhold, der er gældende.

Begge returportalsløsninger (Basis og Returhåndtering) giver dig mulighed for at tage betaling for og sætte en pris for returfragten på din returportal. Læs mere om de to typer af returportal her.

Priser og muligheder på returportalen afhænger af om du;

• Benytter Shipmondos fragtaftale

• Benytter din egen fragtaftale

Mulighederne for prissætningen varierer og afhænger af, om du bruger Shipmondos fragtaftale eller din egen fragtaftaler til opsætningen af returfragten. Du opsætter dine returfragtsmuligheder under Returmetoder på din returportal på din Shipmondo-konto. På din valgte forsendelsesskabelon kan du se og redigere din valgte aftale.

Benytter Shipmondos fragtaftale

Hvis du benytter Shipmondos fragtaftale i skabelonen i opsætningen af dine returmetoder, så afregner Shipmondo de faktiske kostpriser for returfragten med dig. De faktiske priser for returpakkerne er de samme som fremsendelsespriserne, som du kan finde under menupunktet Forsendelser > Priser.

Eksempel: Returpris og beregning

Du har valgt at tilbyde en returmetode med PostNord som din transportør på Shipmondos fragtaftale. Du vælger, at returfragten skal koste 50,00 DKK.

Din kunde sender returpakken afsted til dig, og pakken bliver vejet til 1,5 kg af PostNord.

En indenlandsk PostNord returpakke på 1,5 kg koster 67,50 DKK, og du vil derfor modtage et efteropkrævning på forskellen:

67,50-50,00 = 17,50 DKK

Har du i stedet valgt, at returpakken skal koste 67,50 DKK, vil du ikke modtage en opkrævning.

Sætter du en fragtpris, der er højere end din faktiske omkostning, så bliver differencen ikke udbetalt til dig, når du sender gennem Shipmondos fragtaftale. Ønsker du dette, så undersøg mulighed for at få og benytte din egen fragtaftale på din returportal.

Benytter egen fragtaftale

Hvis du benytter din egen fragtaftale i skabelonen i opsætningen af dine returmetoder, så kan du også selv bestemme prisen for returfragten. Din faktiske omkostning til returfragten afregner du direkte med din pågældende transportør.

Indbetaling af returfragt betaling til saldo

Når du tager betaling på din returportal og bruger din egen fragtaftale, så indbetaler vi dine kunders betalinger på din Shipmondo-saldo.

Shipmondo opkræver en lille pris for hver indbetaling til dækning af omkostninger til betalingsgateway, indløsning af kortbetaling og administration af ind-/udbetalinger.

Opkrævningen vil blive trukket fra din saldo og fremgå af din månedsfaktura.

Pris (ekskl. moms)

Kortbetaling

2,00 DKK
0,28 EUR
0,24 GBP

2,80 NOK
2,80 SEK

MobilePay-betaling

+1,02 DKK

NB! Du vil ikke blive opkrævet for kortbetaling, hvis du tilbyder gratis returfragt, eller hvis du bruger Shipmondo fragtaftaler.

Månedlig opgørelse af returportal indbetalinger

Hver måned modtager du en opgørelse med en oversigt over alle indbetalinger på din returportal på en månedsfaktura.

Udbetaling af saldo

Du kan til enhver tid få udbetalt din saldo ved at kontakte vores kundeservice. Læs om hvordan du kan få udbetalt din saldo her.

Eksempel: Returpris og beregning

Du har valgt at tilbyde en returmetode med GLS som din transportør på din egen fragtaftale. Du vælger, at returfragten skal koste 50,00 DKK inkl. moms.

Du betaler 0,48 DKK pr. pakkelabel ex. moms (0,60 DKK inkl. moms).

Du betaler en transaktionspris på 2,00 DKK ex. moms (2,50 DKK inkl. moms).

Du får følgende indbetalt på din saldo:

50,00-2,50-0,60 = 46,90 DKK.

Valutakurstillæg

Opsætter og tilbyder du en returportal i en anden valuta end valutaen på din Shipmondo-konto, så vil der være et tillæg til vekselkursen på 2%, når beløbet omregnes til din Shipmondo-kontos valuta.

Har du spørgsmål eller ønsker at tale om dine muligheder med Shipmondo Returportal? Så kontakt vores kundeservice-team.