Bogføring
Dinero regnskabsprogram - Opsætning af bogføringsintegration
Dinero regnskabsprogram - Opsætning af bogføringsintegration

Automatisér bogføringen af dine salg, når du har håndteret dine ordrer.

Mikkel Otte Pedersen avatar
Skrevet af Mikkel Otte Pedersen
Opdateret over en uge siden

Bruger du Dinero regnskabsprogram, så kan du automatisere bogføringen af dine salg på din webshop.

Følg disse 5 simple trin til opsætning af din integration

Vores Dinero integrationsløsning har brug for at kommunikere til dit Dinero regnskab via. Dinero API, som kun er tilgængelig for Dinero Pro brugere. Det er derfor et krav, at du er Dinero Pro bruger for at benytte vores integration med Dinero regnskabsprogram.

1. Log ind på din Shipmondo-konto her.

2. Klik på nedenstående knap for at installere Shipmondo appen på din Dinero-konto.

Hvis ikke du er logget ind i forvejen, så vil du blive bedt om at logge ind på Dinero.

3. Klik på Accepter for at give de nødvendige tilladelser til vores app.

Du vil nu blive taget til din Shipmondo konto under bogføringsintegrationer.

Der er nu blevet oprettet én integration per organisation som du har over i Dinero.

4. Vælg den integration du gerne vil aktivere. Sæt flueben i Aktiver integration.

Når din integration er aktiveret vil Shipmondo oprette 7 berigelsesskabeloner som vist på billedet herunder.

Du skal færdigeopsætte de skabeloner, som er relevante for dig.

Herunder kan læse om de forskellige skabelontyper, og hvordan du opsætter dem.

Type: Faktura
Da Dinero tilbyder, at man kan bruge forskellige fakturalayout, når man opretter en faktura i Dinero, så skal du her angive hvilket layout, som Shipmondo skal anvende, når vi opretter fakturaer i dit regnskabsprogram.

Vælg din skabelon i dropdown under Layout skabelon og tryk Gem.

Herunder skal du også vælge de Betalingsbetingelser, som du ønsker at Shipmondo opretter din faktura med over i Dinero.

Type: Vare
Der er blevet oprettet 3 skabeloner af typen Vare:

• Varer (Indland)

• Varer (EU)

• Varer (Uden for EU)

hvor feltet Konto mangler at blive udfyldt.

Her skal du fortælle Shipmondo hvilken konto i Dinero, som dit varesalg skal registreres/bogføres på. Vælg din konto i dropdown under Konto og klik på Gem.

I nedenstående eksempel er der valgt kontoen "Salg af varer/ydelser" for skabelonen Varer (Indland).

NB! Hvis du kun sælger inden for Danmark, behøver du kun at udfylde konto for Varer (Indland).

Type: Fragt
Der er blevet oprettet 3 skabeloner af typen Fragt:

• Fragt (Indland)

• Fragt (EU)

• Fragt (Uden for EU)

hvor feltet Konto mangler at blive udfyldt.

Her skal du fortælle Shipmondo hvilken konto i Dinero, som dit fragtsalg skal registreres/bogføres på. Vælg din konto i dropdown under Konto og klik på Gem.

NB! Hvis du kun sælger inden for Danmark, behøver du kun at udfylde konto for Fragt (Indland)

5. Som det sidste, skal bogføringsintegrationen knyttes til din ordreintegration.

Klik på din ordreintegration.

Gå til fanen Bogføring, vælg den oprettede bogføringsintegration.

Klik på Gem.

Dit regnskabsprogram er nu forbundet til din ordreintegration.

Når du har håndteret en ordre i Shipmondo, vil der nu blive automatisk oprettet en faktura i dit Dinero regnskabsprogram.

Hvis du ikke har valgt "Bogfør automatisk" i trin 2, så vil de oprettede fakturaer stå som åbne under igangværende fakturaer i Dinero. Du skal selv markere og bogføre/godkende dem.

Vi anbefaler, at du kontrollerer de første fakturaer, der bliver oprettet i Dinero grundig igennem, så du sikrer, at varelinjer, beløb, moms m.m. stemmer med dine ordrer, inden du bogfører.

Pro tip: Har du flere webshops og dermed flere ordreintegrationer, så har du mulighed for at tilknytte regnskabsprogrammet til flere webshops, og på den måde opnå automatisk bogføring af dine salg på tværs af dine webshops, i dit regnskabsprogram.

NB! Der er samtidigt blevet oprettet ordreintegrationer under Indstillinger > Integration > Ordre. Disse kan du slette, hvis du ikke ønsker at bruge dem.