Praktisk
UPS
UPS - Procedure for bortkomst eller beskadiget pakke

Se hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude og du skal anmelde en UPS forsendelse forsvundet eller beskadiget.

Jelena Hansen avatar
Skrevet af Jelena Hansen
Opdateret over en uge siden

Har du købt din forsendelse gennem Shipmondos fragtaftale, og er din pakke blevet enten væk eller beskadiget under transporten, så kan du her læse om hvordan du opretter en anmeldelse.

Anmeldelsen sker til Shipmondos kundeservice. Send nedenstående dokumentation til support@shipmondo.com.

NB! Hvis du ikke er kunde hos Shipmondo og forsendelsen ikke er købt gennem Shipmondos fragtaftale, så skal du i stedet tage direkte kontakt til transportøren.

Ved bortkomst

Hvis det drejer sig om bortkomst af en pakke, skal du oplyse:

• Pakke nr.

• Beskrivelse af indholdet i pakken

• Beskrivelse af ydre emballage og evt. kendetegn på kassen, så som logo, print eller lign.

• Kopi af salgsfaktura for pakkens indhold

• Kopi af købsfaktura for pakkens indhold (indkøbspris for varen/varer ekskl. moms)

• Kopi af UPS’ kvittering for overdragelse af pakken

NB! En efterlysning skal startes senest 60 dage efter den første scan hos UPS.

Ved skade

Hvis det drejer sig om en beskadiget forsendelse, skal du oplyse:

• Pakke nr.

• Beskrivelse af den/de beskadigede varer

• Billeder af pakken, indre og ydre emballage, samt billede af den/de beskadigede varer

• Er der andre varer i pakken, der ikke er beskadigede?

• Kopi af salgsfaktura for pakkens indhold

• Kopi af købsfaktura/anden dokumentation for kostpris på de beskadigede varer (indkøbspris for varen/varer ekskl. moms)

NB! Ved skadessager må emballage og indhold ikke smides ud, så længe at sagen er under behandling. En skadesag skal startes senest 15 dage efter at pakken er blevet scannet udleveret.

Hvis UPS vurderer det nødvendigt, hentes pakken inkl. emballage retur til UPS’ sorteringscenter. Her besigtiger UPS pakken og vurderer skaden. Pakken skal derfor stå klar til afhentning, i den oprindelige emballage og med oprindeligt kassefyld på modtageradressen. Man må ikke lade andre transportere pakken, før reklamationssagen er afgjort.

Vælger UPS at udbetale erstatning for din forsendelse, så vil udbetalingen ske til Shipmondo, som vi herefter vil overføre til dig.

Hvis forsendelsen bliver fundet

Hvis forsendelsen bliver fundet efter udbetalingen af erstatningen er sket, vil UPS returnere forsendelsen til afsenderen, og erstatningsbeløbet vil blive trukket retur.

Opkrævningen vil ske gennem Shipmondo-kontoen.